Atina çalkalanıyor... Yunanistan'ın Türkiye hazımsızlığı!

Doğu Akdeniz ve Ege'deki gerilimi sürekli olarak tetikleyen Yunanistan'ın gündemini, ABD'den Türkiye satılması muhtemel olan F-16'lar meşgul ediyor.

Türkiye ile ABD arasında olan F-16 satışı Yunanistan'ın da gündeminden düşmüyor. ABD Meclis Dış İlişkiler Komistesi Başkanı Michael McCaul'un F-16 satışına seçim sonrası yeşil ışık yakmasının ardından Yunan basını çareyi yine İsveç'i bahane ederek Türkiye düşmanlığı ile bilinen ABD'li Senatör Bob Menendez'de buldu.

ABD Meclis Dış İlişkiler Komistesi Başkanı Michael McCaul, ABD medyasına açıklama yaparak çeşitli iddiaları çürüttü. McCaul, seçim sonrası Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yine başta olmasının F-16 satıını engellemeyeceğini ifade etti.

Dört bir yanda "Tayfun" korkusu... Yunanistan'ın eli ayağına karıştı

Politico'da yer alan haberde ise meclis üyelerinin bu konuyla alakalı olarak farklı görüşleri olduğuna dair düşünceler var.

ABD yönetimi aylarca üstüne basa basa Türkiye'ye yapılacak F-16 satışının İsveç'in NATO'ya girmesiyle alakalı olmadığını söylese de gazetede yer alan habere göre bazı vekiller halen bunun şart koşulması gerektiğini ifade ediyor.

Komşu Yunanistan'ı korku sardı... KAAN komşunun dengesini altüst etti

Özellikle Türkiye'ye olan düşmanlığı ve Yunan lobisine olan yakınlığı ile bilinen ABD'li Senatör Bob Menendez'den de bahseden gazete, "Menendez için mesele İsveç değil, Yunanistan." dedi.

Ancak Politico, Beyaz Saray'ın Menendez üzerinde yeterince baskı kuracağına inanıyor.

Yunan basınından Türkiye itirafı: Bölgesel olarak tartışmasız bir güç!

Yunanistan medyası ise söz konusu gelişmeyi kaçırmadı. Yunan gazetesi Skai, Politico'nun haberinden bahsderek İsveç'in NATO şartının olduğunu iddia etti.

Aslında farklı görüşlerin derlendirği ve İsveç talebiyle ilgili resmi bir açıklama olmamasına rağmen, "Cumhuriyetçi politikacı, Türkiye İsveç'in NATO'ya katılımını onayladığında ABD'nin F-16'ları onaylayacağını tahmin ediyor." sözlerine yer verildi.

Komşu Yunanistan karıştı... Miçotakis'e Türk savunmasını örnek gösterdi

AB, Yunanistan'dan izahat istedi: Kesinlikle kabul edilemez