Asgari ücretin 3'te 1 kadarı ödeniyor! 30 gün şartı var! Tek dilekçeyle başvurabilirsiniz!

İş görüşmesine gidecek vatandaşlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından destek ödemesi yapılıyor. Ödenek kapsamında kişinin iş görüşmesi yapacağı işletmeye gidebilmesi için 40 ila 100 TL arasında ödeme yapılıyor. Ödemeler yılda en az 3 kez alınabiliyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı tarafından verilen desteğe başvuru yapabilmek için SGK kaydı tamamlandıktan sonra 60 gün içerisinde başvuru yapılması gerekiyor. Öte yandan işe başlama yardımı da yapılıyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından iş görüşmesine gidenlere ve işe başlayan ödeme yapılıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı tarafından verilen işe yönlendirme yardımı hakkında bilgiler son dönemde merak edildi. İŞKUR tarafından yönlendirilen kişilere iş görüşmesine giderken yapacağı masrafları (yol parası gibi) karşılaması adına 100 TL'ye kadar ödeme yapılıyor. Öte yandan işe başlayan kişinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kaydı yapıldıktan sonra bir ödeme daha yapılıyor.

İŞE GÖRÜŞMESİNE GİDENE ÖDEME

18-55 arasındaki çalışabilir durumdaki sosyal yardım faydalanıcısının iş görüşmesine gitmesi için (yol parası, traş ücreti vb için) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı tarafından yılda en fazla üç defa verilen 40-100 TL arasındaki yardımdır.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Kişinin işe yönlendirildiği bilgisi İŞKUR tarafından Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi'ne bildirildikten sonra 30 gün içerisinde ikametgâhının bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına müracaat edilir.

İŞE BAŞLAMA YARDIMINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

İşe başlayan kişinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kaydı yapıldıktan sonra 60 gün içerisinde ikametgâhının bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına müracaat edilir.

İŞE BAŞLAMA YARDIMI ŞARTLARI NELERDİR?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) sisteminde aktif iş arayan kaydı bulunana ve İŞKUR yönlendirmesi sonucunda çalışma hayatına katılacak olan kişilere işe başlama yardımı ödemesi yapılır. Yardım kapsamında bir defaya mahsus olmak üzere asgari ücretin 1/3'te oranında ödenek çıkartılır. İşe başlama yardımından yararlanmak isteyenlerin maddi durumları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan gelir testinde muhtaçlık seviyesinde olması şarttır.