2022 Asgari ücret 4. toplantısı ne zaman? Asgari ücret 4. toplantısı saat kaçta yapılacak?

Milyonların heyecanla beklediği 2022 Asgari ücret 4. toplantı tarihi belli oldu. Yeni yılda geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi aralık ayının ilk haftasından beri devam ediyor. 2022 asgari ücretin açıklanmasıyla beraber işsizlik maaşı, kıdem tazminatı gibi konularda netlik kazanmış olacak. 2022 Asgari ücret 4. toplantısı ne zaman? Asgari ücret 4. toplantısı saat kaçta yapılacak?

2022 Asgari ücret 4. toplantısı için tarih açıklandı. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yılbaşından itibaren geçerli olacak yeni asgari ücretin belirlenmesi için görüşmeler gerçekleştiriyor. Heyecanla ve ilgi ile takip edilen konu hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, açıklanacak yeni tutarın bayram havası yaşatacağını söylemişti. Peki, 2022 Asgari ücret 4. toplantısı ne zaman? Asgari ücret 4. toplantısı saat kaçta yapılacak?

2022 ASGARİ ÜCRET 4. TOPLANTISI NE ZAMAN?

2022 Asgari ücret 4. toplantı tarihi belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün saat 11:00'de toplanacak. Görüşmelerin ardından asgari ücretin açıklanması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Asgari ücrette beklentileri karşılayacak ciddi bir rakam belirleyeceğiz. Bayram havası yaratacak, rahat bir nefes aldıracak bir seviyede belirleneceğini belirtmek isterim" açıklamasında bulundu.

Çalışma Genel Müdürü Önder, işveren kesiminin asgari ücretin 3100 TL olmasını istediğini, TÜRK-İŞ'in ise asgari ücret için 3900 lira teklif ettiğini belirtti. Çalışma Genel Müdürü Önder asgari ücrete son toplantıda karar verileceğini duyurdu.

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ise, Milliyet'e yaptığı açıklamada, asgari ücret tespit komisyonunda, Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder tarafından kendilerinin ve Türk-İş'in açıklamadığı bir rakamın dile getirildiğini söyledi. Yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 20-21 seviyesinde olduğuna işaret eden Koç, 3 bin 100 liralık bir asgari ücret telaffuz etmediklerini belirterek, "Asgari ücreti enflasyona karşı koruyacak bir rakam desek, 3 bin 500'lere denk geliyor. Biz 2 aydır bunu söylüyoruz, işçilerin enflasyona ezilmemesi gerektiğini belirtiyoruz" ifadesini kullandı.