Yeni asgari ücret 2023 brüt, net ne kadar olacak? Asgari ücret 2023 ilk toplantısı ne zaman?

Asgari ücret zam oranların belinlendiği Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı için geri sayım başladı. Söz konusu takvim Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den gelen açıklama sonrası 1 Aralık Perşembe günü belirlenmesi bekleniyor. Peki Asgari ücret 2023 ilk toplantısı ne zaman? Yeni asgari ücret 2023 brüt, net ne kadar olacak?


Asgari ücret belirlemede işçi, işveren ve hükümet temsilcilerin bir araya geldiği Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı heyecanla bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, takvim ile ilgili TİSK ve Türk-İş başkanları ile görüşeceğini belirtti. Peki Asgari ücret 2023 ilk toplantısı ne zaman, brüt, net ne kadar olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçiler, işverenler ve kamuoyunun 2023'teki asgari ücrete ilişkin beklentilerini tespit etmek üzere araştırma başlattı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 2023'te geçerli olacak yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında, Türkiye genelindeki küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeleri de kapsayacak araştırmada, asgari ücret beklentileri tespit edilecek.

ASGARİ ÜCRETTE TAKVİM NASIL OLACAK?

Asgari ücrette çalışma takvimi 1 Aralık Perşembe günü belirlenecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, takvim için TİSK ve Türk-İş başkanları ile görüşecek.

ASGARİ ÜCRET 2023 İLK TOPLANTISI NE ZAMAN?

Daha önce yapılan açıklamalara göre ilk toplantı aralık ayında gerçekleştirecek. Nihai takvim Perşembe günü netleşecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Aralık Perşembe günü TÜRK-İŞ ve TİSK başkanlarıyla bir araya gelecek.

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretliyi ilgilendiren karar için geri sayım başladı.

Yeni yılda asgari ücret, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçi ve işveren temsilcilerinin ortak mutabakatı ile belirlenecek.

Zam için takvim 1 Aralık'ta netleşecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Aralık'ta TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile görüşecek.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari Ücret Komisyonu, 2023 yılı asgari ücretini belirlemek üzere çalışmalarına aralık ayında başlayacak. Gerçekleştirilecek üç toplantının ardından 2023 asgari ücreti belli olacak.

YENİ ASGARİ ÜCRET 2023 BRÜT, NET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret zam gelişmeleri büyük bir merakla araştırılıyor. Vergi Uzmanı Muhammet Bayram şu açıklamaları yaptı; "Ekim ayı itibarıyla şu anda 15 puanlık bir fark söz konusudur. Ama kasım ve aralık aylarının enflasyonunun belirlenmesiyle birlikte 15 ile-20 puanlık bir enflasyon beklentisi de mevcuttur.

Yani toplamda son 6 aylık yüzde 30 ile yüzde 35'lik bir enflasyon beklentisi mevcuttur.Yine Merkez Bankası beklenti anketine göre son olarak 65'ten 68'e yükseltildi sene sonu enflasyonu.

Ancak piyasa analistlerine göre sene sonu enflasyonu yüzde 70 ile 75 civarında gerçekleşecektir.Tüm bunları birlikte değerlendirdiğimizde hem sayın Cumhurbaşkanının açıklamaları hem de Bakan Bilgin'in açıklamaları üzerine asgari ücretliye en az yüzde 40 bir artış yapılacaktır.

Yüzde 40'lık bir artış 7 bin 700 TL'ye, yüzde 45'lik bir artış 7 bin 975 TL'ye asgari ücreti yükseltir. Piyasadaki bazı yorumcular ve ekonomistlerin yapmış olduğu 9 bin 500-10 bin, 11 bin gibi asgari ücret rakamları kesinlikle gerçeği yansıtmıyor."