Arjantin mafyasından market saldırısıyla Messi'ye gözdağı

Arjantin mafyası, Messi'nin eşi Antonela Rocuzzo'nun ailesinin marketine ateş açtı. Asıl hedefleri futbolcu olan saldırganlar “Seni bekliyoruz. Javkin sana göz kulak olamaz” yazılı tehdit mesajı bıraktı.

Arjantin'in Rosario kentinde, bir uyuşturucu çetesi dün gece Unico süpermarket adlı mekana silahlı saldırı düzenledi. 14 kurşunun hedefi olan marketin, yıldız futbolcu Lionel Messi, kayınpederi ve Jose Roccuzzo ve kayınvaledesi Patricia Blanco'ya ait olduğu ortaya çıktı. Polis olay yerinde, "Messi, seni bekliyoruz. (Rosario Belediye Başkanı) Javkin de uyuşturucu kaçakçısı, sana göz kulak olamaz" yazılı pankart bulduğunu açıkladı.

Uyuşturucu çetesinin saldırısında markete 14 kurşun isabet etti.

Antonela Rocuzzo'nun düğününden anne ve babasıyla birlikte çektirdiği fotoğraf.

'AİLEYİ KORUYACAĞIZ'

Rosario Belediye Başkanı Pablo Javkin, Messi'nin eşi Antonela Rocuzzo'nun ailesinden birkaç kişiyle görüştüğünü belirterek "Aileyi korumak zorundayız. Onların bu olayla hiçbir ilgisi yok" dedi. Javkin, uyuşturucu çetesinin, vermek istediği mesajın daha geniş alana yayılması için Messi'nin ailesinin ismini kullandığını söyledi. Devlet Başkanı Alberto Fernández, "Bu ciddi bir sorun, başka bir şeyler yapılması gerekecek" dedi. Güvenlik Bakanı Aníbal Fernández, silahlı saldırı hakkında konuşurken "Uyuşturucu kaçakçıları kazandı" dedi. Messi'nin annesi Celia María Cuccittini, "Biz hiçbir zaman gözetim altında hareket etmedik, normal bir hayat sürüyoruz" dedi.

Uyuşturucu kaçakçıları, Messi için bırakılan tehdit yazısında Rosario belediye başkanına da atıfta bulundu.