Arefe günü oruç tutulur mu? Arefe günü oruç tutmanın fazileti nedir? Arefe günü orucu hakkında bilgiler...

Arefe günü orucu hakkında detaylar merak edildi. Bugün Kurban Bayramı arefesi kutlanacak. Vatandaşlar bu günü ibadetle geçirecek. Bu sebeple önemli ibadetlerin başında gelen orucun tutulup tutulmayacağını öğrenmek istiyor. Arefe günü oruç tutulur mu? Arefe günü oruç tutmanın fazileti nedir? Arefe günü orucu hakkında bilgiler...

Arefe günü oruç tutan binlerce vatandaş bulunuyor. Her bayram olduğu gibi bu bayramda da arefe günü hakkında araştırmalar yapılıyor. Bugün hem arefe hem de Müslüman alemi için önemli günlerden olan cuma idrak edilecek. Peki, Arefe günü oruç tutulur mu, sevap mı günah mı? Arefe günü tek gün oruç tutulur mu?

AREFE GÜNÜ ORUÇ TUTULUR MU, SEVAP MI GÜNAH MI?

Zilhicce ayının 10. günü kurban bayramının ilk günüdür. Zilhicce ayının ilk 9 gününde oruç tutmak tavsiye edilmiştir.

Bu sene Kurban Bayramı Temmuz'un 9'una denk geliyor. Bayramdan 1 gün önce yani arefe günü yapılan ibadetler çok kıymetlidir.

Arefe gününde oruç tutanların geçmiş ve gelecek birer yıllık günahlarının bağışlanacağı buyrulmuştur. Ramazan arefesinde ya da Kurban Bayramı arefesinde oruç tutulabilir. Bu günlerde tutulan orucun sevabı da büyüktür.

Nafile oruca bedel olan arefe günü tutulan oruç, oruçların en hayırlı olanlarındandır. Gücü yeten, dayanma gücünü bulan arefe gününde oruç tutabilir.

Arefe günü 1000 ihlas okumanın fazileti nedir? Arefe günü 1000 ihlas ne zaman ve nasıl okunmalı, saat kaça kadar?

HAC İBADETİ YAPANLAR AREFE GÜNÜ ORUÇ TUTABİLİR Mİ?

Peygamber Efendimizin de bu ayda 9 gün Zilhicce orucu tuttuğu rivayet edilmiştir.

İslam dünyası açısından önem taşıyan Zilhicce orucunda hac ibadetini yapanlara zor olacağı gerekçesiyle bilhassa vakfenin yapıldığı arefe gününde oruç tutmaları mekruh sayılmıştır.