Arefe günü öğle ile ikindi arası kılınan namaz kaç rekat? Arefe günü öğle ile ikindi arası tövbe namazı nasıl kılınır?

Arefe, İslam dininin kıymet verdiği günlerdendir. Kurban Bayramı Arefesi bu sene 15 Haziran 2024 Cumartesi günü idrak edilecek. Bu mübarek günde etmek isteyenler Arefe günü kılınacak namaz hakkında detayları öğrenmek istiyor. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) ''Arefe gecesi ibadet edenler Cehennem'den azad olur.'' buyurmuştur. Bu nedenle Arefe günü kılınan namaz çok faziletlidir. İşte Arefe günü öğle ile ikindi arası kılınan namazla ilgili detaylar...

Arefe günü öğle ile ikindi arasında kılınan namaz, Kurban Bayramı öncesi araştırılmaya başlandı. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) arefe günü ile ilgili, 'Günlerin en faziletlisi arefe günüdür. Faziletçe cumaya benzer. Arefe günü cuma günü dışında yapılan yetmiş hacdan daha faziletlidir' buyurmuştur. Peki Arefe günü öğle ile ikindi arası kılınan namaz kaç rekat? Arefe günü tövbe namazı nasıl kılınır? İşte Arefe günü namazı kılınışı

AREFE GÜNÜ ÖĞLE İLE İKİNDİ ARASI KILINAN NAMAZ KAÇ REKATTIR?

Peygamber efendimiz 'Arafe günü ibadet edenlerin iki senelik günahları affolur' buyurmuştur. Arefe günü öğle ile ikindi arası kılınan namaz tövbe namazıdır.

Arefe gününde tövbe namazı, öğle vakti ile ikindi vakti arasında kılınmalıdır.

Arefe günü öğle ile ikindi arası kılınan namaz 2 rekattan oluşur. Namazın birinci rekatında Fatiha Suresinden sonra ihlas suresini, ikinci rekatta Fatiha Suresinden sonra Kafirun Suresi okunmalıdır. Bu namazın ardından 4 rekat namaz kılmalıdır. Namaz iki rekat iki rekat kılınmalıdır. Her rekatta Fatiha suresinden sonra 50 kere ihlas suresini okumalıdır.

Arefe günü mana olarak güzel günler öncesi anlamına da gelmektedir. Bayramdan bir gün öncesi olan arefe gününde bayram hazırlıkları yanı sıra dualar okunur, ibadetler yapılır zikirler çekilir. Diyanet İşlerinden edinilen bilgiye göre, Peygamber efendimiz Arefe Günü için şu duayı okumayı uygun görmüştür.

"Allah'tan başka ilah yoktur, o tektir, onun ortağı yoktur. Mülk sadece onun, hamd da yalnız onadır. O her şeye kadirdir."

AREFE GÜNÜ NAMAZI NASIL KILINIR?

Tövbe Namazı: İkindi namazını kıldıktan ve Arefe Duasına başlamadan önce göğün altında iki rekat namaz kılmalı ve Hak Teala'nın huzurunda günahlarını itiraf ederek ikrar etmelidir. Böylece Arafat sevabına nail olsun ve günahları bağışlansın.

1. REKAT

-"Niyet ettim Allah rızası için iki rekat Tevbe namazı kılmaya" diye niyet ederiz

-"Allahu Ekber" diyerek İftitah Tekbiri alır ve namaza başlarız

-Sübhaneke'yi okuruz

-Euzü-besmele çekeriz

-Fatiha Suresini okuruz

-Kur'an'dan bir sure okuruz

-Rüku'ya gideriz

-Secde'ye gideriz. Doğruluruz, tekrar Secde'ye gideriz

2. REKAT

-Ayağa kalkarak Kıyama dururuz

-Besmele çekeriz

-Fatiha Suresini okuruz

-Kur'an'dan bir sure okuruz

-Rüku'ya gideriz

-Secde'ye gideriz. Doğruluruz, tekrar Secde'ye gideriz

-Oturarak Ettahiyyatu ve Allâhumme salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ dualarını okuruz

-"Es selâmu aleyküm ve rahmet'ullah" diye sağa ve sola selam vererek namazı tamamlarız