9 Nisan noterler açık mı, kapalı mı? Arefe günü noter açık mı?

Arefe günü noter açık mı? sorusunun yanıtı binlerce kişi tarafından merakla araştırılıyor. Ev, araç alım satım, vekalet işlemleri, tescil işlemleri, ihtarname, imza tasdik gibi resmi evrak işlemlerini bayramdan önce yapmak vatandaşlar noterlerin 8 - 9 Nisan çalışma saatlerini sorguluyor. Peki, Arefe günü noter açık mı? 9 Nisan noterler açık mı, kapalı mı?

Ramazan Bayramı için geri sayım sona eriyor. Bugün kamu kurumlarında idari tatil başladı. Bazı özel şirketler de tatil kararı alıp 9 günlük tatile çıktı. Noterde bir işlemi olan vatandaşlar noterlerin arefe günü açık olup olmayacağını sorguluyor. Peki, Arefe günü noter açık mı? 9 Nisan noterler açık mı, kapalı mı?

AREFE GÜNÜ NOTER AÇIK MI?

Arefe günü noterler kapalı olacak. 8 Nisan Pazartesi ve 9 Nisan Salı günü idari izin kapsamında alındığı için bu tarihten itibaren noterler de kapalı olacak.

NÖBETÇİ NOTERLER AÇIK MI?

Yurt genelinde nöbetçi noter uygulaması hayata geçti fakat, Türkiye Noterler Birliği sayfası üzerinden kontrol edildiğinde, bayram tatili süresinde nöbetçi olarak faaliyet gösteren noter bürosu bulunmuyor.

NOTERLER NE ZAMAN AÇILACAK?

15 Nisan Pazartesi günü resmi kurumlar ve bankalar bayram sonrası mesaiye başlayacak.

Ev, araç alım satım, vekalet işlemleri, tescil işlemleri, ihtarname, imza tasdik gibi resmi evrak işlemleri yaptıracak vatandaşlar bu işlemlerini 15 Nisan Pazartesi gününden itibaren yapabilecek.