Arefe günü kargolar çalışıyor mu? 8-9 Nisan kargolar dağıtım yapıyor mu?

Bayram için az bir süre kalması ile kargo bekleyen ya da kargo gönderecek olan kimseler de kargo şirketleri ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Kamu kurumlarında Pazartesi ve Salı gününü idari tatil edildi. Peki, Arefe günü kargolar çalışıyor mu? 8-9 Nisan kargolar dağıtım yapıyor mu?

Ramazan Bayramı bu sene 10 Nisan Çarşamba günü başlıyor. 9 Nisan Salı günü ise arefe günü idrak edilecek. Bayram öncesi kargo bekleyen kimseler ya da kargo gönderecek olanlar kargo şirketlerinin çalışma saatlerini sorguluyor. Peki, Arefe günü kargolar çalışıyor mu? 8-9 Nisan kargolar dağıtım yapıyor mu? İşte detaylar...

AREFE GÜNÜ KARGOLAR ÇALIŞIYOR MU?

Arefe günü çalışma saati yarım gün olarak belirlendi. Bu nedenle 9 Nisan'da kargolar saat 13.00'e kadar hizmet verecek ve bu saat itibariyle başlayacak resmi tatile çıkacak. Ramazan Bayramı'nı kapsayan 10-11-12 Nisan tarihlerinde hizmet vermeyecek.

8-9 NİSAN KARGOLAR DAĞITIM YAPIYOR MU?

8-9 Nisan'ın idari tatil edilmesi sonrası binlerce vatandaş "8-9 Nisan kargolar dağıtım yapıyor mu?" sorusunu araştırmaya başladı. Bu tatil kararı kamu kurumlarını kapsıyor. Özel şirketler kendi yönetim kurulu kararı gereğini uyguluyor. Buna göre kimi özel firmalar da 9 gün tatil yaparken, kimileri 3.5 gün tatil yapıyor. Kimi firmalar ise hiç kapanmıyor çalışanları bayram mesaisi yapıyor.

Kargo şirketlerinin de 8 Nisan Pazartesi günü saat 09:00 ile 18:00 arası ve 9 Nisan Salı saat 09:00 ile 13:00 arası hizmete devam etmesi bekleniyor.

Kargoların bu süre içerisinde gelmemesi halinde teslimatların 13 Nisan cumartesi günü ya da 15 Nisan pazartesi günlerinde gerçekleştirilmesi bekleniyor.