Arefe günü kargolar açık mı 2023? (Bugün) Arefe günü PTT ve kargo çalışma saatleri nasıl, dağıtım yapacak mı?

2023 Ramazan Bayramı 21 Nisan'da başlıyor, arefe günü ise 20 Nisan tarihine denk geliyor. Kargo gönderecek veya kargo bekleyen vatandaşlar PTT ve firmaların arefe günü çalışma saatlerini merak ediyor. Peki, arefe günü kargolar açık mı 2023? Arefe günü PTT ve kargo çalışma saatleri nasıl, dağıtım yapacak mı?

23 Mart'ta başlayan Ramazan ayı 20 Nisan'da sona eriyor. Arefe gününün denk geldiği perşembe günü son oruç tutulacak. Öğleden sonra ise bayram tatili başlayacak. Peki, refe günü kargolar açık mı 2023? Arefe günü PTT ve kargo çalışma saatleri nasıl, dağıtım yapacak mı?

AREFE GÜNÜ KARGOLAR AÇIK MI 2023?

PTT ve kargolar bugün yarım gün açık olacak. Kargolar 23 Nisan Pazar gününe kadar kapalı olacak ve 24 Nisan'da mesaiye yeniden başlayacak.

Yurtiçi, Aras, Sürat, MNG Kargo'nun Ramazan Bayramı çalışma durumları değişiklik gösterebiliyor.

RAMAZAN BAYRAMI TARİHLERİ 2023

Arefe 20 Nisan 2023 Perşembe

Ramazan Bayramı 1. Gün: 21 Nisan 2023 Cuma

Ramazan Bayramı 2. Gün: 22 Nisan 2023 Cumartesi

Ramazan Bayramı 3. Gün: 23 Nisan 2023 Pazar

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ NEDİR?

Ramazan ayı, ay takvimine (aya göre hesaplanan) göre, dokuzuncu ayın adıdır. Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü kutsal kitabımız Kur'an bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "kadir gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "on bir ayın sultanı" denilmiştir.

Ramazan ayını değerli kılan nedenlerden birisi, Kutsal kitabımız olan Kur'an'ın bu ayda indirilmiş olmasıdır. Yüce Allah Kur'an'da " Ramazan ayı insanları kurtuluş yolan götüren, doğruyu yanlıştan ayıran Kur'an'ın indiği aydır. "(Bakara suresi, ayet 185) buyurmuştur.

Kur'an', Allah tarafından insanlara öğüt vermek ve yol göstermek için gönderilmiştir. Bu nedenle Kur'an insan için hayati değer taşır. Kur'an okumak bir ibadettir. Peygamberimiz Allah'ın bildirdiği görev ve sorumluluklarımızı sıkça hatırlamamız için Kur'an'ı çok okumayı teşvik etmiştir.

Arefe günü bankalar saat kaça kadar açık? Arefe günü bankalar açık mı?