Archie'nin sağlığı için Türkiye hazır

TikTok'ta meydan okuma oyunu oynayan Archie, komaya girdi. Doktorların ‘ölü' dediği çocuğun ailesi hukuk savaşı verirken, Türkiye ile birlikte iki ülkede tedavi umudu doğdu.

İngiltere'nin Essex bölgesinde yaşayan Archie Battersbee (12), 7 Nisan'dan bu yana komada. TikTok'ta kendini boğarak bayılma oyununu oynarken nefessiz kalan Archie için doktorlar ümitsiz. Beyin ölümü gerçekleşen çocuğun annesi Hollie Dance (46) ve babası Paul Battersbee (56) ise yaşam destek ünitesinin fişinin çekilmesini istemediği için dava açtı. Dance, "Oğlumun kalbi halen atarken onun yaşamdan koparılmasına rıza göstermemi bekliyorlar, bu acımasızlık. Hastanelerde Kovid-19 hastaları en az üç ay yoğun bakımda tutulabiliyordu. Benim oğlumdan neden hemen vazgeçiyorlar?" diyerek isyan etti. Dance; Türkiye, Japonya ve İtalya'daki doktorların, Archie'nin iyileşmesine yardım olmak için kendileriyle iletişime geçtiğini söyledi. İngiltere'deki yargı sürecini kaybeden aile, fişin çekilmesi kararının iptal edilebilmesi için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne de başvurdu.

Temyiz Mahkemesi'nin dün 13.00'te 'fişini çekebilirsiniz' kararına karşın üst mahkeme devreye girdi. Kararın bugün 12.00'de açıklanması bekleniyor.