Arat isminin anlamı nedir? Arat ne demek?

TRT 1'in yeni dizisi ''Kül Masalı'', ilk bölümüyle bu akşam ekrana geliyor. Dizinin başrol oyuncusu Gökhan Alkan ''Arat'' karakterine hayat veriyor. Kül Masalı'nı izleyenler isim ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Peki, Arat ne demek? Arat isminin anlamı nedir?

Arat isminin anlamı Kül Masalı dizisinin izleyicileri tarafından merakla araştırılmaya başlandı. TRT 1'in yeni dizisi Kül Masalı'nın başrol oyuncusu Gökhan Alkan Arat karakterine hayat veriyor. Peki, Arat ne demek? Arat isminin anlamı nedir?

ARAT NE DEMEK?

Bir erkek ismi olan Arat, yüreklilik, cesaret ya da savaşçı gibi anlamları taşıyor. Genelde güçlü ve baskın yönleri ile birlikte askeri anlamları üzerinden öne çıkar.

Birden fazla anlama sahip olan Arat isminin anlamları kısaca şöyle:

- Cesaret ve yüreklilik

- Er ve savaşçılık

- Türk ve Altay mitolojisi içerisinde korkunç dev balık, ölüm balığı

- Halk

Kül Masalı konusu ne, oyuncuları kim? Kül Masalı nerede çekiliyor?

MİTOLOJİDEKİ ANLAMI

Arat - Türk ve Altay mitolojisinde korkunç Dev Balık. Ölüm Balığı. Arağıt, Arağut, Aravut olarak da bilinir. Moğol kültüründe Aratan veya Arağatan olarak yer alır. Baykal gölünde veya yeraltındaki büyük denizde yaşadığına inanılan efsanevi devasa balık. Zaman zaman yeryüzünde yaşayan insanlardan kurban ister. Ağzı gırtlağının altında, gözü ise ensesindedir. Belkemiği ters çevrilmiştir. Zincirlerle bağlı tutulur. Başını ve vücudunu oynatınca depremler olur, tufanlar kopar. "Ker Balık" olarak da adlandırılır. Şimdiye kadar yuttuğu tüm canlılar orada yaşarlar. Orası başka bir alem gibidir. Pustag (Bozdağ) adlı Dünya Dağının hemen altındaki sularda yaşar. O her kıpırdadığında yer titrer. Alt çenesi yere üst çenesi göğe değer. Çenelerinden biri yazı ve sıcağı, diğer çenesi ise kışı ve soğuğu getirir. Ters görünümlü olması onun öteki aleme ait olduğunun en önemli göstergesidir. Türklerde büyük ırmak balıklarına Irgay adı verilir ve bu isimle kökensel olarak bağlantılı olması muhtemeldir. Yeryüzünün taşınmasının bir balıkla ilişkilendirilmesine pek çok toplumun söylencelerinde rastlanır. Adı Abra ve Yutpa ile birlikte anılır.