Araştırma: Akıllı telefonlara ne kadar bağımlıyız? Türkiye 8. sırada yer aldı!

Teknolojinin gelişmesiyle insan hayatına giren akıllı telefonlar yaşamını büyük bir parçası haline geldi. Artık adeta vazgeçilmez olan akıllı telefonlar sosyal hayattan iş hayatına kadar hemen hemen tüm işleri halletmeye olanak sağlıyor. Türkiye ise akıllı telefonlara bağımlı olan ülkelerde 8. sırada yer alıyor.

İnsan hayatının vazgeçilmez bir parçası haline gelen akıllı telefonlar bağımlılığı da artırdı. Sadece gerekli olarak kullanılmayan akıllı telefonlar çoğu insanda bir bağımlılık haline geldi. İnsan vücuduna ve beynine verdiği zararları da bilinen akıllı telefonlar genellikle interneti aşırı kullanma sorunu veya internet bağımlılığı bozukluğu tarafından tetikleniyor.

Araştırmacılar 22'sinde akıllı telefon bağımlılığı olan toplam 48 kişide MRI taraması yapılmıştı. Görüntüler beyindeki azalan aktivite düzeyini de ortaya çıkardı. Daha sonra akıllı telefon bağımlıları ve bağımlı olmayanlarla karşılaştırılmıştı.

TÜRKİYE 8. SIRADA

Kanada'da bulunan McGill Üniversitesi'ndeki araştırmacılar 2014 yılından 2020 yılına kadar tüm dünya genelinde yaklaşık 35 bin kişinin kapsadığı bir rapor yayınladı. Araştırmaya göre akıllı telefonlara bağımlı olan ülkeler arasında ilk ülke Çin oldu.

İkinciliği üstlenen ülke ise Suudi Arabistan oldu. Türkiye'de 8. sırada yer aldı. 11. sırada da İtalya bulunuyor. Amerika Birleşik Devletleri ise 18. sırada yer alıyor. Fransa da listenin sondan ikincisi oldu. Akıllı telefon bağımlı olan ülkelerin sonuncusu da Almanya oldu.

Akıllı telefonlara bağımlı olan ilk 10 ülke;

1. ÇİN

2. SUUDİ ARABİSTAN

3. MALEZYA

4. BREZİLYA

5. GÜNEY KORE

6. İRAN

7. KANADA

8. TÜRKİYE

9. MISIR

10. NEPAL