Aralarında Youtube, Play Store ve Cloud da var... Google'dan Rusya'ya yeni yaptırımlar!

Daha önce Ukrayna'yı işgal nedeniyle Rusya'nın platformlarından para kazanamayacağını açıklayan Google, ülkeye yeni yaptırım kararları aldı. Şirket, Alphabet'e bağlı YouTube ve Google Play, abonelikleri de dahil Rusya'da bulunan tüm ödeme servislerini askıya aldığını duyurdu.

Google, Ukrayna'ya işgal eden Rusya'ya karşı Cloud, Play Store ve YouTube'un da içinde bulunduğu yeni yaptırımlarını açıkladı.

WebTekno'da yer alan habere göre, ABD merkezli teknoloji devi Google, daha önce Rusya devletine bağlı medya organlarının Google platformlarından para kazanamayacağını; Gmail gibi servislerden gelir elde edemeyeceğini açıklamıştı. Şimdi gelen haberler ise dev şirketin ülkeye yönelik yaptırımlarının artırdığını gösterdi.

RUSYA'DA GOOGLE PLAY, YOUTUBE VE GOOGLE CLOUD KULLANIMINA YÖNELİK YENİ KARARLAR

Reuters tarafından paylaşılan bir habere göre Alphabet'e bağlı YouTube ve Google Play, abonelikler de dahil Rusya'da bulunan tüm ödeme servislerini askıya alma kararı aldı. YouTube tarafından yapılan açıklamalarda da Rusya'daki izleyiciler için YouTube Premium, kanal abonelikleri ve Super Chat gibi özelliklerin durdurulduğu ifade edildi. Bunun yanı sıra Google Pay'in ülkede erişilebilir olmaya devam edeceği; ancak bunun sadece ücretsiz uygulamalar için olacağı ifade edildi.

Gelen diğer haberlerde ise Google'ın bulut hizmeti Google Cloud hakkında da yeni bir karar alındığı ifade edildi. Açıklamalara göre artık Google Cloud'a Rusya'dan yeni müşteri kabul edilmeyecek. Bir Google sözcüsü de yaptığı açıklamalarda savaş nedeniyle böyle bir karar aldıklarını, gelişmeleri yakından izlemeye devam ettiklerini ifade etti.