Adalet Bakanlığı Arabuluculuk sınavı kaç dakika sürecek? Arabuluculuk sınavı saat kaçta başlıyor?

Arabuluculuk sınavının saati araştırılıyor. Çoktan seçmeli 60 sorudan oluşacak olan sınavı ÖSYM düzenleyecek. Sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürecek. Arabuluculuk sınavı saat kaçta başlıyor? Adalet Bakanlığı Arabuluculuk sınavı kaç dakika sürecek?

Arabuluculuk sınav süresi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler araştırmalara başladı. ÖSYM tarafından düzenlenen sınavın ön başvuruları 24 Ağustos 2022 – 20 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Arabuluculuk sınavı saat kaçta başlıyor? Adalet Bakanlığı Arabuluculuk sınavı kaç dakika sürecek?

Arabuluculuk sınavı ne saat kaçta?

Arabuluculuk sınavı 4 Aralık Pazar günü saat 10:15'te başlayacak.

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk sınavı kaç dakika sürecek?

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk sınavında 60 soru için 90 dakika süre verilecek. Sınavın organizasyonu ve sınavın uygulanması tamamen ÖSYM'nin sorumluluğunda gerçekleştirilecektir. Sınav görevlileri ÖSYM tarafından atanacaktır.

SINAV HAKKINDA BİLGİLER

Adayların, testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir.

Adayların, testten aldıkları ham puan kullanılarak 100 tam puan üzerinden sınav puanları hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Sınavda 100 (yüz) tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan alan adaylar başarılı sayılacaktır. Sonuç bilgisi olarak; 70 ve üzerinde puan alan adaylar için "Başarılı" ibaresi, 70 puanın altında puan alan adaylar için "Başarısız" ibaresi yer alacaktır.