Arabadaki küçük arka cam nedir? Kelebek cam neye yarar?

Arabaların arka kısmında bulunan küçük cam, kelebek cam olarak biliniyor. Yeni model araçlarda açılma imkanı pek bulunmayan söz konusu cam birçok insan tarafından merak konusu olabiliyor. Bu nedenle, ''Kelebek cam neye yarar?'' sorusu da sorulabiliyor. İşte detaylar…

Kelebek cam birçok otomobilde bulunuyor. Öte yandan söz konusu cam hareketsiz olduğundan dolayı, ''Arabadaki küçük arka cam nedir?'' sorusu da sorulabiliyor. Çünkü kelebek camın görüntüsü bir işe yaramadığını düşündürebiliyor. Peki kelebek cam neye yarar?

KELEBEK CAM NEYE YARAR?

Kelebek cam bazı arabalarda ön kapıda, bazılarında arka kapıda, bazılarında ise her iki kapıda olabiliyor. Ayrıca hareketsiz olarak ön plana çıkan söz konusu cam, sabit yapısı nedeni ile birçok insanın dikkatini çekebiliyor. Çünkü görünüşte hiçbir işlevi olmadığı düşünülüyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından, ''Kelebek cam neye yarar?'' sorusu da sorulabiliyor.

Arabadaki küçük arka cam olarak da ifade edilebilen söz konusu cam, kelebek kanadı gibi dışarıya doğru açılabiliyordu. Bu nedenle kullanım imkanı da olabiliyordu. Nitekim klimanın olmadığı yıllarda arabalarda bulunan kelebek camlar aktif olarak kullanılıyordu. Çünkü ekstra hava akışı sağlayabiliyordu.

Günümüzdeki birçok otomobilde klima bulunuyor. Bunun sonucunda ise kelebek camlara ihtiyaç duyulmuyor. Bu nedenle sabit bir şekilde arabalarda görülebiliyor.