Araba kullanırken zaman zaman trafikte bunalan kişiler telefonuna sarılıyor. Trafikte seyir halindeyken sürücülerin telefonla konuşması ise kanunen yasak. Polis ve trafik ekipleri, telefonla konuştuğunu tespit ettiği sürücülere ise cezai işlem uyguluyor. Ama bir yöntem var ki araç kullanırken telefonla konuşulsa bile ceza kesilemiyor.
Geçtiğimiz günlerde trafikte telefonla konuşurken ceza yiyen bir şoför durumu yargıya taşıdı. Yargı ise emsal niteliğinde bir karara imza attı. Buna göre trafikte seyir halindeyken "Bluetooth" teknolojisinin yer aldığı kulaklık ve benzeri cihazlara telefonla konuşman şoförlere cezai işlem uygulanmıyor.
Avukat Aslan Sezgin, geçtiğimiz haftalarda İzmir ilinin Torbalı içesinde ki Ayrancılar kavşağı civarlarında otomobili ile seyir halinde iken cep telefonu ile görüşme yaptığı gerekçesi ile 427 TL'lik trafik cezasına maruz kaldı. Konuya ilişkin 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 116'ıncı maddesini göstererek itiraz eden Avukat Sezgin, 427 TL'lik trafik cezasını yargıya taşıdı.
Seyir halinde iken telefon ile görüştüğünü ancak elinde cep telefonu olmadığı için aldığı cezanın haksız olduğunu savunan Avukat Sezgin, ilgili savunmasını davanın hakimine de yaptı. Torbalı Sulh Ceza Hakimliği'nde açılan davada ifade veren Avukat Sezgin, aracında Bluetooth teknolojisinin olduğunu ve bu neden ile de ceza yazılması için bir sebep olmadığını ifade etti.
Avukat Sezgin'in yaptığı savunma hâkim tarafından yeterli görüldü ve 427 TL'lik trafik cezası kaldırıldı.
Hâkimin verdiği kararın emsal bir karar olduğuna işaret eden Avukat Sezgin, buna benzer kararların çıkacağını düşündüğünü ifade etti.