Apple'dan bir yenilik daha! İşte yapay zekalı sağlık koçu

Apple, iPadOS 17 ve iOS 17 sürümlerinde sağlık özellikleriyle ön plana çıkmayı hedefliyor. WWDC 2023 etkinliğinde açıklanmasını beklenen yeni işletim sistemleri, yapay zekadan destek alan sağlık koçuna yer verecek. İşte Apple'ın iPadOS 17 ve iOS 17 yeniliğiyle ilgili detayları…

Apple iPadOS 17 ve iOS 17 sürümleriyle ilgili bir yenilik daha yapmayı planlıyor. WWDC 2023 etkinliğinde yeni işletim sistemlerinin yapay zekadan destek alan sağlık koçuna yer vermesi bekleniyor. ''Quartz'' adı verilen uygulama, kullanıcıların spordan yemek alışkanlıklarına kadar tüm süreci takip edecek.

APPLE'IN QUARTZ UYGULAMASI

Apple, iPad ve iPhone kullanıcılarının sağlıklarını artık dijitalde takip edecek. Kullanıcıların yemek alışkanlıklarını düzenleyecek ve egzersiz yapmalarını geliştirilecek bir uygulama olacağı düşünülüyor. Bu sayede daha verimli uyku alınacağı da öngörülüyor. Quartz adlı sağlık koçu, yapay zekadan güç alacak.

Koçluk hizmetinin kişiselleştirilmiş koçluk programını oluşturabilmek için Apple Watch'taki verilere ihtiyacı olacak. iOS 17 ile beraber sunulması beklenen Quartz'ın ücretli abonelik ile kullanıcılara sunulacağı düşünülüyor. Ayrıca Quartz'ın Apple Fitnesss Plus'a da entegre olabileceği konuşuluyor.

iPadOS 17 için yeni bir sağlık uygulaması da geliyor. Söz konusu hizmet Apple Watch verilerine dayanacak. Aynı zamanda kullanıcıların toplanan fitness verilerini doktorlarıyla paylaşabilecekleri bir portalın oluşacağı söyleniyor.

Ayrıca Apple'ın günlük tutmaya yardımcı olan bir uygulama sunacağı da konuşuluyor. Söz konusu hizmetle kullanıcıların düşünceleri düzenli olarak kaydedilebilecek. Bu sayede iPad ve iPhone sahiplerinin hem fiziksel hem de zihinsel sağlığı takip ediliyor olacak.