Apple'a büyük darbe! Piyasadaki tüm iPhone modellerine el koydular

Brezilya hükümeti geçtiğimiz dönemde, Apple'ın son yıllarda yaptığı telefon satışında şarj aleti vermemesi kararını desteklemediğini söylemiş, para cezası vererek uyarıda bulunmuştu. Uyarıları dikkate almayan Apple'a karşı harekete geçen Brezilya Adalet Bakanlığı, içerisinde şarj aleti bulunmayan iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13 ve iPhone 14 modellerine el konulduğunu açıkladı.

DonanımHaber

Teknoloji devi Apple son yıllarda sattığı iPhone modellerinin kutusuna şarj aleti koymama kararı almıştı. Brezilya hükümeti, Apple'ın bu kararına uyarıda bulunarak göstererek ilk önce 2.38 milyon daha sonra ise 19 milyon dolarlık para cezası vermişti. Apple, tüm bu uyarıları dikkate almayınca Brezilya hükümeti harekete geçti.

PİYASADAKİ TÜM IPHONE MODELLERİ TOPLATILDI

Brezilya Adalet Bakanlığı, uyarıları dikkate almayan ve şarj aleti olmadan iPhone satmaya devam eden Apple'a karşı yeni bir adım attı. Eylül ayında iPhone satışlarının askıya alınması kararını veren Brezilya hükümeti Apple'ın bu karara uymamasının ardından piyasadaki tüm iPhone modellerine el koydu.

DonanımHaber'de yer alan habere göre; Brezilya'nın başkenti Brasilia'da Brezilya Tüketici Koruma Kurumu (PROCON) tarafından yapıldığı düşünülen ilgili operasyonda iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13 ve iPhone 14 modellerinin alıkonulduğu duyuruldu.

Apple, Brezilya'nın hukuki girişimlerine itiraz etmişti ve kendisinin Brezilya'da iPhone modellerini bu konuyla ilgili nihai bir karar alınana kadar satabilmesini sağlayan ihtiyati tedbir hakkına kavuşmuştu.

Bu talep geçici nitelikteki hukuki bir koruma ancak Brezilya buna rağmen kendisini haklı görerek iPhone modellerine el koymayı tercih etti. Apple'ın bu ülkeden para kazanması giderek zorlaşıyor. Apple ile Brezilya'nın gözü verilmesi beklenen nihai kararda.