Apple vites yükseltiyor! iPhone 14'le ilgili heyecanlandıran iddia

Teknoloji devi Apple'ın bu yıl sonu vitrine çıkarmayı planladığı iPhone 14 modelinin kamerasıyla ilgili dikkat çeken bir iddia geldi. iPhone 14 modeliyle ilgili hazırlanan bir rapora göre, yeni model 48 megapiksel çözünürlüğüne sahip ana kamerayla kullanıcıya sunulacak.

Apple'ın, bu yılın sonlarına doğru kullanıcıya sunması beklenilen yeni modeli iPhone 14'ün 48 megapiksel kamerayla geleceği öne sürüldü.

Shiftdelete'de yer alan habere göre, pazar araştırma şirketi TrendForce, paylaştığı son raporda yaklaşan iPhone 14 serisinin Pro modelleri hakkında dikkat çeken bazı iddialarda bulundu. Rapora göre model, 48 Megapiksel çözünürlüğündeki ana kamerayla kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Bilindiği üzere Apple, kamera çözünürlüğünü artırmayı çok fazla tercih eden şirketlerden değil. Hatta ana kameranın çözünürlüğü en son iPhone 6'dan 6S'e geçişte 8 Megapikselden 12 Megapiksele yükseltilmişti. Bundan sonra da ana kameranın çözünürlüğünde herhangi bir değişiklik yapılmadı.

iPhone 14 serisi ile kamera deneyimini bir üst seviyeye çıkarmak isteyen Apple'ın serinin Pro ve Pro Max modellerinde 8K video kaydı yapabilmesi için 48 Megapiksel çözünürlüğündeki ana kamerada karar kıldığı iddia edildi. Bu noktada yapılan çekimin çözünürlüğünün portre veya manzara gibi modlara göre değişiklik gösterebileceğini de hatırlatmamız gerekiyor.

Bunun yanı sıra şirkete yakınlığıyla bilinen Ming-Chi-Kuo'ya göre, 2023 yılında tanıtılacak iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde periskop sensörünü de görmeye başlayacağız. Bu sayede özellikle serinin Pro modelleri mobil fotoğrafçılık konusunda sınıf atlayacak.