Apple iOS 17 güncellemesi belli oldu! Bu telefonlara güncelleme gelmeyecek

Apple, iOS 17 güncellemesi yapılmayacak telefon modellerini belirledi. Gelecek aylarda yapılacak olan iOS 17 güncellemesi 3 telefon modeli için geçerli olmayacak. Yeni özellikler ve iyileştirmeler ekleyecek olan Apple, belirli modelleri güncellemeye dahil etmedi. İşte detaylar…

Her sene olduğu gibi bu sene de Haziran ayında Apple'ın yeni güncellemesi tanıtılacak. Teknoloji devi firma, yapacağı güncellemeleri WWDC'de (Apple Dünya Geliştiriciler Konferansı) duyuracak. Firmanın yapacağı konferansta güncellemeye dair tüm detayları paylaşacağı düşünülüyor. Ayrıca söz konusu konferanslarda sene içerisindeki tüm güncellemeler kademe kademe anlatılıyor.

APPLE İOS 17 GÜNCELLEMESİ BELLİ OLDU!

Yapılacak güncellemede bazı eski iPhone modellerine, Apple iOS 17 güncellemesi sağlanmayacak. Sunduğu teknolojik ürünler için uzun bir süre yazılım desteği sağlamasıyla bilinen şirketin, A11 Bionic işlemcisi bulunan modellerinde yazılım desteği vermeyeceği düşünülüyor. A11 Bionic işlemcisi ile güç alan iPhone modelleri şu şekilde:

iPhone 8

iPhone 8 Plus

iPhone X

GÜNCELLEME YAPILACAK MODELLER

Apple bazı iPhone modellerinden güncelleme desteğini keserken bazı modellerinde destek vermeye devam edecek. Söz konusu Apple iOS 17 güncellemesi alacak iPhone modelleri şu şekilde; iPhone XS, XS Max, XR, 11, 11 Pro, 11 Pro Max, SE 2020, 12 Mini, 12, 12 Pro, 12 Pro Max, 13 Mini, 13, 13 Pro, 13 Pro Max, SE 2022, 14, 14 Plus, 14 Pro, 14 Pro Max ve 15 serisi.