Apple düşüşe geçti! iPhone 15 Samsung Galaxy S24'e zirveyi bıraktı...

Apple 2007 yılında iPhone telefon modelini piyasadaki en hızlı ve en güçlü işlemciyle sektöre tanıttı. En yakın rakibinden bile teknolojik olarak 2 yıl önde olan iPhone, ilk kez geri planda kalıyor. İşte Apple telefonuyla ilgili detaylar…

Apple tarafından piyasaya sürülen iPhone telefonun tarihine bakıldığında, her zaman rakiplerinden daha önde olduğu görülür. Fakat Samsung Galaxy S24'ün içinde bulunacak Snapdragon 8 Gen 3 çipi, iPhone 15 de bulunan A17 Bionic çipini geride bırakıyor.

APPLE'IN İPHONE 15'İ, SAMSUNG'UN GALAXY S24'ÜNÜ GEÇEMEDİ

Samsung Galaxy S24 ile Apple iPhone 15 kıyaslandığında, Galaxy S24'ün ön planda olduğu görüldü. Galaxy S24'de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi kullanılacak. Söz konusu çip, Snapdragon 8 Gen 2'de bulunan ve A16 Bionic GPU'sundan daha hızlı olan Adreno 740 ile kıyaslandığında, GPU tarafından yüzde 50 oranında daha iyi performans sağladığı görülecek. Adreno 750 olarak adlandırılacak yeni grafik biriminin selefi, Apple ile arasındaki farkı kapatmasının yanı sıra, bir adım daha ilerleyerek A17 Bionic'i resmen geride bırakacak.

Söz konusu gelişmelerin hepsi GPU'da, diğer bir değişle yonganın grafik biriminde olacak. Öte yandan CPU tarafında hala Apple'ın daha ileride olduğu biliniyor. Bu nedenle A16 Bionic ile eş değer performans görülmesi bekleniyor. Fakat Apple'ın birkaç yıl öncesine kadar diğer markalardan oldukça ileride olmasına rağmen, farkın giderek kapandığı gözler önüne serildi.

ANDROİD VE İOS

Android tarafından Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 kullanılırken, iOS'ta A16 Bionic kullanılıyor. Pek çok alanda Apple'ın kullandığı çip daha ön planda gözüküyor.

Bir sonraki yıl Apple akıllı telefonlarının Pro modelleri içerisinde A17 Bionic işlemcisini kullanacak. Bu çip, TSMC'nin N3E üretim sürecine dahil edilecek. Bu durum da Apple'ın piyasanın en güçlüsü olarak devam edeceğini gösteriyor.

Fakat Pro olmayan iPhone modellerinde bir önceki serinin Pro işlemcisi kullanılmaya devam ediyor. Bu durumda iPhone 15 ve Plus modelleri içerisinde A16 Bionic kullanılacak.