Apple bazı iPhone modellerinin satışını sonlandırıyor! O modelleri almak isteyenler için geç olabilir...

Apple her sene yeni iPhone telefon modellerini tanıtırken eski birkaç telefon modelinin satışını resmi olarak sonlandırıyor. iPhone 15 tanıtıldığında hangi modellerin satıştan kaldırılacağı konusu konuşulmaya başladı bile. İşte Apple'ın satıştan kaldıracağı telefon modelleriyle ilgili detaylar…

Apple her sene olduğu gibi yeni telefon modellerini piyasaya tanıtırken, bazı eski modellerini de satıştan kaldırıyor. Hangi iPhone modellerinin satıştan kaldırılacağı ise merak konusu olmaya başladı. iPhone 15'in detayları konuşulurken, satıştan kalkacak Apple telefon modelleri de kullanıcılar tarafından araştırılmaya başlandı.

APPLE'IN İZLEDİĞİ YÖNTEM

Apple, iPhone 14 modelini geçtiğimiz eylül ayında tanıttı. Bu sene de eylül ayında iPhone 15 modelinin tanıtılması bekleniyor. Söz konusu yeni model tanıtıldığında, bazı eski iPhone modellerinin de satıştan kaldırılacağı düşünülüyor. Nitekim Apple her tanıttığı iPhone modelinden sonra bazı eski telefon modellerinin satışlarını sonlandırdı.

İPHONE 15'DEN SONRA SATIŞA KAPANACAK TELEFONLAR

iPhone 15 tanıtıldıktan sonra; iPhone 12, 14 Pro, 14 Pro Max ve 13 mini modellerinin satıştan kaldırılacağı düşünülüyor. Bunun sebebi ise, Apple'ın eski model telefonlarını üç yıl sonra kademeli olarak kaldırma eğiliminde olması. Ayrıca Apple'ın Pro modellerini de bir yıl satışını yaptıktan sonra kaldırdığı görülüyor.

15 HAKKINDA DETAYLAR

iPhone 15 ve 15 Plus modelinin yeniden tasarlanmış bir kameraya sahip olacağı konuşuluyor. Ayrıca iki modelle ilgili iddia edilen ekranlar sırasıyla 5.1 inç ve 6.7 inç. Apple'ın ''Dinamik Ada'' ekran tasarımının da tüm 15 serilerinde olması gerektiği düşünülüyor.