Gözler Açık Lise 2. dönem sınav sonuçlarında! AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

AÖL sınav sonuçları binlerce aday tarafından heyecanla bekleniyor. Lise eğitimini açıktan sürdüren öğrenciler bu dönem boyunca Milli Eğitim Bakanlığı toplam üç dönem sınav yapacak. AÖL 2. dönem sınavlarına katılan öğrenciler ''AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanır?'' sorularının yanıtını araştırıyor. İşte detaylar...

Açık Lise 2. dönem sınavları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geçtiğimiz hafta sonu toplam 3 oturumda uygulandı. Sınava katılan adaylar kaç puan alıp, geçip geçmediğini öğrenmek için aramalarını hızlandırdı. Peki, AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

AÖL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Milli Eğitim Bakanlığı'nın değerlendirme işlemlerini tamamlanmasının ardından AÖL sonuçları erişime açılacak.

AÖL sınav sonuçları, https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx sayfası üzerinden öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleri girilerek sınav sonuç bilgileri sorgulanabilecek.

SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL OLACAK?

Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup sınav puanı hesaplanmasında[Puan = (Doğru cevap sayısı / Soru sayısı) x 100]formülü kullanılacak.

Yanlış cevaplar sınav puanı hesaplamasında değerlendirmeye alınmayacak. Puan hesaplaması, puanın en yakın tam sayıya matematiksel olarak yuvarlanmasıyla yapılacak.