MEB AÖL 2. dönem sınav sonuçlarında! AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Açık Lise 2. dönem sınavları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Mart ayında toplamda 3 oturumda uygulandı. Sınava katılan adaylar kaç puan alıp, geçip geçmediğini sorguluyor. Peki, AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ramazan Bayramı tatilinin de geride kalması ile AÖL sonuçları ile ilgili aramalar da hız kazandı. Lise eğitimini açıktan sürdüren öğrenciler bu dönem boyunca Milli Eğitim Bakanlığı toplam üç dönem sınav yapacak. AÖL 2. dönem sınavlarına katılan öğrenciler "AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanır?" sorularının yanıtını araştırıyor. İşte detaylar...

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Açık Öğretim Lisesi 2. dönem sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre açık lise sınav sonuçları 17 Nisan 2024 tarihinde paylaşılacak.

AÖL sınav sonuçları, https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx sayfası üzerinden öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleri girilerek sınav sonuç bilgileri sorgulanabilecek.

SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL OLACAK?

Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup sınav puanı hesaplanmasında[Puan = (Doğru cevap sayısı / Soru sayısı) x 100]formülü kullanılacak.

Yanlış cevaplar sınav puanı hesaplamasında değerlendirmeye alınmayacak. Puan hesaplaması, puanın en yakın tam sayıya matematiksel olarak yuvarlanmasıyla yapılacak.