AÖF final sınavları ne zaman? AÖF vize sonuçları ne zaman açıklanacak?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi AÖF vize sınavları geçtiğimiz hafta sonu tamamlandı. Sınava giren öğrenciler sınavların ardından sonuç tarihini merak edip araştırmaya başladı. Peki, AÖF vize sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖF final sınavları ne zaman?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Bahar Dönemi vize oturumları geçtiğimiz hafta sonu uygulandı. Sınava katılan adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını sorguluyor. Peki, AÖF vize sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖF final sınavları ne zaman? İşte detaylar...

AÖF VİZE SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖF vize sonuçlarının önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor.

AÖF FİNAL SINAVLARI NE ZAMAN?

AÖF Dönem sonu sınavları ise 25-26 Mayıs 2024 tarihinde uygulanacak.

AÖF GEÇME NOTU KAÇ?

Anadolu Üniversitesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılında ders geçme notu alt sınırı 35 (otuz beş) olarak belirlendi. AÖF ara sınav ve final sınavı ortalaması 35'in altında olan öğrenciler FF harf notu ile başarısız olacak.

FF olan derslerin mutlaka tekrarının yapılması gerekir. Eğer ders notu 30 puandan fazlaysa, çan eğrisine girerek harf notu alacak ve adayın tüm sınavlarından aldığı genel ortalamaya göre doğrudan ya da koşullu geçmiş olacaktır.

AÖF DERS GEÇME NOTU NASIL HESAPLANIR?

Dönem içi notları; ara sınav, kısa sınav, sözlü sınavı, ödev ve uygulamalı çalışmalara verilen notlardan oluşur.Dönem içi değerlendirmelerin başarı notuna katkısı % 30 dan az % 50 den fazla olamaz. Bir dersin başarı notu; öğrencinin o dersin ara sınav ve varsa diğer eğitim-öğretim etkinliklerinden oluşan dönem içi etkinliklerinden aldığı puanların yüzdesi ve dönem sonu sınav puanının yüzdesinin toplanması ile elde edilen puandır.Başarı notu, Senatoca belirlenmiş olan esaslara göre harf notuna çevrilir. Harf notları ve katsayıları aşağıda belirtildiği gibidir.

Örneğin:

Vize Notu: 60 (60x0.30) = 18

Final Notu: 80 (80x0.70) = 56

Toplam not: 74'tür. 74 puanın karşılığı ise BA'dır.

Hesaplanan bu not, kişinin dersten aldığı puandır.