Anadolu AÖF finalden kaç almak lazım? AÖF final notu en az kaç olmalı? AÖF vize final hesaplama

AÖF sınav sonuçları açıklandı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 2023-2024 Güz Dönemi Ara sınavlarının sonuçları, puan hesaplaması yapılırken final sonucuna göre değerlendirilecek. Anadolu Üniversitesi 2023-2024 Öğretim Yılı Sınav Tarihlerine göre Güz Dönemi final sınavları 20- 21 Ocak 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Peki Anadolu AÖF finalden kaç almak lazım?AÖF final notu en az kaç olmalı? İşte AÖF vize final hesaplama

AÖF sınav sonuçlarına göre puanı düşük gelen öğrenciler, finalden kaç almaları gerektiğini öğrenmek istiyor. Aralık ayının 9-10 tarihleri arasında gerçekleştirilen AÖF 2023-2024 Güz Dönemi Ara sınavlarının sonuçları açıklandı. AÖF başarı notu hesaplanırken vizenin yüzde 30'u alınır. Peki AÖF final notu en az kaç olmalı? AÖF finalden kaç almak lazım? İşte AÖF vize final hesaplama formülü

AÖF FİNAL NOTU EN AZ KAÇ OLMALI?

Açıköğretim Fakültesi Güz Dönemi vize sınavlarının sonuçları açıklandı Sınav sonuçlarını öğrenen öğrenciler, AÖF harf notlarının karşılıklarını merak ediyor. Açıköğretim Fakültesinde başarı notu hesaplanırken; AÖF vize sınavlarının yüzde 30'u, final sınavlarının ise yüzde 70'i alınır.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde kaydı bulunan öğrencilerin, bir programdan mezun olabilmesi için Genel Not Ortalamasının (GNO) en az 2.00 olması gerekmektedir.

Bir ders için Ham Başarı Puanı, hesaplanırken vizenin %30'u, bitirme(final) notunun ise %70'i dikkate alınarak hesaplama yapılır.

Açıköğretim Fakültesi'nde ders geçme notu 35 puan olarak belirtilmiştir. 35 puanın altında kalan her not FF harfi ile gösterilir.

ANADOLU AÖF FİNALDEN KAÇ ALMAK LAZIM?

Derslerden başarılı sayılmanız için ders başarı puanınızın 35 veya üzeri olması gerekir. Ders başarı puanınınız Ara sınavın %30u, Dönem Sonu sınavında %70 i alınarak hesaplanır.

Yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'i alınarak "Başarı Notu" hesaplanır.

Ders geçme notu sene sonunda final sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından hesaplanıyor ve öğrencinin vize ve final sınavlarından aldıkları notlar ile uygulamalı derslerden aldıkları notlara göre değerlendiriliyor.

AÖF VİZE FİNAL HESAPLAMA ÖRNEĞİ

AÖF vize sınavından 40 aldığınızı varsayarsak, final sınavından 55 almanız gerekir.

40 * 0.3 = 12

50 – 12 = 38

38 / 0.7 = 54.2 = 55 Finalde almamız gereken nottur.

Vizeden aldığınız notu 0.3 ile çarparak AÖF final hesaplamayı kendinize göre yapabilirsiniz.