AÖF kaç dakika geç kalınabilir? AÖF öğleden sonra oturumu saat kaçta başlar, kaçta biter?

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde güz ve bahar dönemlerinde ara ve dönem sonu sınavları; yaz okulu tek sınav olmak üzere ilgili öğretim dönemlerinde yeni kayıt yaptıran ve kaydını yenileten öğrencilerin sınavları hafta sonları iki oturumda düzenleniyor. Peki, AÖF kaç dakika geç kalınabilir? AÖF öğleden sonra oturumu saat kaçta başlar, kaçta biter?

AÖF sınav oturumlarına kaç dakika geç kalınabileceği merak ediliyor. Sınavlar bu hafta sonu Türkiye'de ve K.K.T.C. Lefkoşa'da sabah saat 09.30'da, öğlenden sonra ise saat 14.00' te yapılıyor. Peki, AÖF kaç dakika geç kalınabilir? AÖF öğleden sonra oturumu saat kaçta başlar, kaçta biter?

AÖF KAÇ DAKİKA GEÇ KALINABİLİR?

Sınavın ilk 15 dakikasından sonra, her ne sebeple olursa olsun hiçbir adayın sınav binasına girmesine izin verilmez. Buna göre bugün öğleden sonraki oturum için 14:15'ten sonra sınava gelen öğrenciler binaya alınmayacak.

AÖF öğleden sonra oturumu saat kaçta başlar, kaçta biter?

AÖF öğleden sonra oturumu saat 14:00'te başlayacak. Soru kitapçığındaki derse ait testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır.

Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, sınava devam etmenize izin verilmez.

SINAVDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi ve Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız.Soru kitapçığındaki derse ait testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır.

Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz.

Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız.Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad-soyad, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız.

Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz.Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz.

AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak? Gözler AÖF final sonuçlarında

Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız.

Çoktan seçmeli sorularda, her sorunun tek bir doğru cevabı vardır, bir soru için birden çok seçeneği işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız.

Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız.

Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır.