AÖF sınava giriş belgesi renkli olmak zorunda mı? AÖF giriş belgesi nasıl olmalı?

AÖF giriş belgesi nasıl olmalı? sorusu, açıköğretim sınavına girecek olan adayların gündeminde yer alıyor. Sınava katılacak olan adaylar, AÖF giriş belgesi için renkli çıktı almanın zorunlu olup olmadığını merak ediyor. Adaylar, sınava giriş belgesini 'aosogrenci.anadolu.edu.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle edinebilecekler. Peki AÖF sınava giriş belgesi renkli olmak zorunda mı? AÖF giriş belgesi siyah beyaz olur mu? İşte detaylar

Hafta sonu düzenlenecek olan AÖF sınavına katılacak olan adaylar, sınav yerlerinin yazılı olduğu AÖF sınava giriş belgesinin çıktısını almaya başladı. Anadolu Üniversitesi'nin yayınladığı Sınava Girmek İçin Gerekli Belgeler başlıklı duyuruda sınava giriş belgesinin nasıl olması gerektiği konusunda bilgiler yer alıyor. Peki AÖF giriş belgesi nasıl olmalı? AÖF sınava giriş belgesi renkli olmak zorunda mı? AÖF sınava giriş belgesi siyah beyaz olur mu?

AÖF SINAVA GİRİŞ BELGESİ RENKLİ OLMAK ZORUNDA MI?

AÖF giriş belgesi renkli olmak zorunda değildir. Anadolu Üniversitesi sınav giriş belgeleri renkli veya renksiz olabiliyor. Sınav günü adayların mutlaka yanlarında sınav giriş belgesi olması zorunludur.

AÖF GİRİŞ BELGESİ NASIL OLMALI?

AÖF Sınav giriş belgesi üzerinde fotoğraf bulunmalıdır. Öğrenciler, Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesini https://aosogrenci.anadolu.edu.tr adresinden ya da AÖF Bürolarından alabilirler.

Sınava giriş için gerekli olan; Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi ve Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesinden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz.

AÖF SINAVA GİRMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi

Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi

Fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı,

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı,

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı,

T.C. kimlik numaralı sürücü belgesi,Süresi geçerli pasaport,

Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Mavi Kart,

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen fotoğraflı, imzalı, mühürlü ve süresi geçerli Geçici Kimlik Belgesi,

Yurt dışında yapılan sınavlarda T.C. vatandaşları hariç başka bir ülkenin vatandaşları için o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmî belge bu amaçla kullanılabilir.

Bunların dışındaki belgeler (mesleki kimlik kartları vb.) sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmez.