AKŞAM GAZETESİ
ABD'li Roy Donk, pandemi dönemi sonrası işsiz kaldığını belirterek, lezzetine hayran olduğu Antep baklavasını iş fırsatına dönüştürdü. Türk baklavasını ilk kez New Jersey eyaletinde tattığını anlatan Donk, "O gün kendimi yeniden doğmuş gibi hissettim çünkü ilk kez Türk baklavasını denedim. Kalite hastasıyım. O günden beri sadece Türk baklavası satıyorum" dedi.
Donk, baklavaları Gaziantep'ten kuru şekilde kargoyla getirdiğini, Brooklyn'deki atölyesinde şerbetleme ve fırınlama işlemlerini tamamlayarak Amerikalılara en taze haliyle ulaştırabildiğini söyledi. New York'ta Türk baklavasını ilk kez tadan Amerikalı kızın mutluluktan ağladığını belirten Donk, bu tepkiyi görmek için Ay'da bile baklava satabileceğini söyledi.
Türk baklavasının dövmesini koluna kazıtan Roy Donk, tatlının ününü ABD'lilere anlatıyor.