Antakya Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat kimdir? Yılmaz Özfırat nerelidir?

Antakya Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat'ın hayatı merak ediliyor. 6 Şubat'ta meydana gelen büyük depremde Antakya Medeniyetler Korosu da ağır kayıplar verdirdi. Koronun 7 sanatçısı enkaz altında hayatını kaybetti. Medeniyetler Korosu'nun şefi Yılmaz Özfırat da enkazdan çıkarıldı. Peki, Antakya Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat kimdir?

Antakya Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat, Kanal D'de Şarkılar Bizi Söyler programına katıldı. Kahramanmaraş merkezli depremde 8 saat enkazda kalan Yılmaz Özfırat, korodan 7 arkadaşını da hayatını kaybettiğini belirtti. Deprem sonrası yaraları sarmak için yeniden sahnelere çıkmaya hazırlanan koro bu akşam Kanal D ekranlarında türkülerini seslendirecek. Programı takip edenler Yılmaz Özfırat ile ilgili aramalarını

YILMAZ ÖZFIRAT KİMDİR?

1970 yılında Gaziantep'in Nizip ilçesinde doğdu. Ailesinin memuriyeti dolayısıyla ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde gerçekleştirdi. Üniversite eğitimini Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nda tamamladı.

1998 yılında ilk görev yeri olan Kars'a tayini çıktı ve 2001 yılına kadar burada öğretmen olarak görev yaptı.

2001 yılında tayini Hatay'a çıkarak, Hatay iline yerleşti. Hatay'da halk oyunları konusunda çok önemli çalışmalar yaptı. Mustafa Kemal Üniversite'sinde Halk Bilimleri Topluluğunu çalıştırdı ve iki yıl üst üste İtalya'da yapılan Uluslararası Halk Dansları Yarışmasında birinci yaptı.

Farklı kültürlerden oluşan kültürlerin dansı isimli bir dans tiyatrosu kurdu ve Almanya'da, Suriye'de ve Türkiye'de gösteriler gerçekleştirdi. Halen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Merkez Hakem Kurulu üyesi olup müzik öğretmenliği yapmaktadır. Evli ve 1 çocuk babası.