Antakya Medeniyetler Korosu Şarkılar Bizi Söyler'e konuk oldu! Antakya Medeniyetler Korosu hakkında bilgiler...

Antakya Medeniyetler Korosu bu akşam Kanal D ekranlarında yayınlanan Şarkılar Bizi Söyler'e konuk oldu. 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anısına gerçekleştirilen programda 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu, repertuvarına eklediği ''Yara Bere'' isimli şarkıyı da seslendirdi...

Antakya Medeniyetler Korosu, kadim kentin şarkılarını söylemek için yeniden sahneye çıkıyor. Repertuvarına eklediği "Yara Bere" isimli şarkıyı da seslendireceği ilk konseri 28 Mart'ta Adana'da verecek olan Antakya Medeniyetler Korosu bu akşam şarkılarını Şarkılar Bizi Söyler'de söyleyecek.

Farklı din ve mezheplere mensup sanatçıları buluşturarak birlikte yaşama kültürünü dünyaya hatırlatan Antakya Medeniyetler Korosu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde kaybettiği 7 üyesi anısına "Yara Bere" adlı şarkıyı da seslendirecekleri Adana ve İstanbul'daki konserlerine hazırlanıyor.

Medeniyetler arasında köprü oluşturmak ve kadim kent Hatay'ın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 2007'de kurulan Antakya Medeniyetler Korosu, depremlerle yıkılan şehirlerini ve kayıplarıyla eksilen topluluklarını yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalarına başladı.

Hatay'ın kültürel zenginliğini ve hoşgörüsünü tüm dünyaya tanıtan koro, depremden sonra ilk konserini 28 Mart Salı günü Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde "Seyhan'dan Asi'ye El Birliğiyle" adı altında verecek.

ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSU HAKKINDA

Antakya Medeniyetler Korosu, 2007 yılında Hatay'ın Antakya ilçesinde kurulan bir korodur. Şefliğini Yılmaz Özfırat'ın gerçekleştiği koronun üyeleri, üç semavi dine mensup ve aynı zamanda altı farklı mezhebe sahip kişilerden oluşmaktadır. Koro kuruluşundan bir yıl sonra 2008 yılında "Antakya Medeniyetler Korosu Derneği" adıyla dernek haline gelerek kurumsal bir kimliğe sahip oldu. 2008 yılından itibaren bu dernek yapısı altında faaliyetlerini gerçekleştiren koro, 2012 yılında Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi. Antakya Medeniyetler Korosu Derneği ise 2019 yılında Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü'ne layık görüldü.