Annesi öldü, babası bakmadı... Engelli Suna'ya sıcacık yuva bulundu! Gönülden aile

Çorlu'da 2 yıl önce annesini kaybeden, babası ise kayıplara karışan 13 yaşındaki engelli Suna'ya 3 çocuk annesi Hadiye Tuna sahip çıktı. Tuna “O benim dördüncü çocuğum” dedi.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde yaşayan mobilya ustası Mehmet ile Ayşe Eser'in tek çocukları Suna, 2 yaşındayken havale geçirip felç kaldı. Anne Ayşe Eser 2 yıl önce kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Baba Mehmet Eser ise Suna'ya bakmakta zorlanınca Tuna Ailesi'ne gidip "Ben artık kızıma bakamıyorum. Size getirdim" dedi. Eser, Suna'yı kabul eden aileye noterden, hastanelerdeki sağlık işlemlerini, tedavilerini yaptırmaları yönünde vekalet verip kayıplara karıştı. 3 çocukları olan Hadiye ve Ramazan Tuna çifti, engelli Suna'ya sahip çıkıp, gönüllü olarak tüm bakımını üstlendi. Suna'ya annesini kaybedene kadar da ellerinden gelen desteği verdiklerini belirten Hadiye Tuna, artık onun da kendisinin bir evladı olduğunu, 3 çocuğundan ayırt etmediğini ifade Derek şöyle konuştu:

Geçirdiği iş kazası sonucu bir eli zarar gören tekstil işçisi Ramazan Tuna "O artık bizim çocuğumuz oldu" dedi.

4'ÜNCÜ ÇOCUĞUMUZ OLDU

"Suna bize ilk geldiğinde hiçbir tepki vermiyordu. Biz Suna'yı gerek özel eğitime götürerek, gerek devamlı konuşarak tepki vermesini sağladık. Şimdi konuştuğumu da anlıyor, gülüyor, tepki verebiliyor. Suna'yı gönüllü olarak evladım kabul ettim. Artık büyüdüğü için bakımı biraz zor. Yaşı büyüdü, kilo aldı, kronik hastalığı var, tıkanma yapıyor, astım bronşiti var. Suna bizim ailemizin bir parçası oldu artık. Üç çocuğum vardı, Suna'yla birlikte artık 4 evladım var."