Bakın hangi iOS özelliği Android telefonlara geliyor... Android kullanıcıları bu gelişmeye sevinecek!

Android kullanıcılarını sevindirecek bir gelişme var! Milyonlarca Android kullanıcısının dert yandığı konulardan biri pil sağlığının izlenememesiydi. Google konuya el attı ve Android 13 işletim sisteminin beta sürümüne Pil Sağlığı özelliğini ekledi.

Android kullanıcıları için müjdeli haber geldi. Birçok Android telefonlarının birçoğunda pil sağlığı özelliği bulunmuyor. İOS işletim sistemi bulunan telefonlardaki pil sağlığı özelliği artık Android kullanıcıları için de geçerli. Android 13 işletim sisteminde yer alacak olan pil sağlığı özelliği hakkında detayları beta sürümünü kullanan bir kullanıcı sonuçları paylaştı.

PİL SAĞLIĞI ÖZELLİĞİ GELİYOR!

Google Android kullanıcılarının şaşıracağı bir gelişmeyi paylaştı. Google'ın Android 13'ü Pixel telefonlara sunmasının ardından beta sürümü (QPR1) kısa süre önce yayımlandı.

Apple, iOS işletim sisteminde pil sağlığının izlenmesi gibi bir özelliği kullanıcılarına sunmuştu. Pilin yıpranması vb durumlar kontrol edilebiliyordu.

Buna benzer bir özellikte Android kullanıcıları için yapıldı. Yeni menüde pilin yıpranma durumu haricinde batarya kapasitesiyle ilgili bilgilendirme de yer alıyor.

Şu anda Pil Sağlığı kategorisinin özellikleri yalnızca bazı markalar tarafından kendi kaplamaları ile sunuluyor.