Zihinsel aktiviteyi aktif etmenin yanı sıra fiziksel yorgunluk semptomlarını ortadan kaldırabilen merkezi sinir sistemini uyaran çok çeşitli ilaçlar vardır. Buna en kolay ulaşılabilen ise amfetamin ilacı en yaygın seçenektir. Amfetaminin sinir sistemi üzerindeki etkisi, insan vücudu üzerinde güçlü bir uyarıcı etkisi vardır. Sadece bağımlılık yaptığı için değil, aynı zamanda alım kolaylığı nedeniyle de tehlikelidir. Genellikle gençler tarafından partilerde ve diskolarda denenir. Söz konusu internet aramlarında araştırılan "Amfetamin ne demek, ne için kullanılır? Amfetamin bağımlılığı nedir?" sorusunun yanıtı haberimizde.
Kanınızdaki uyuşturucudan kendi başınıza kurtulmak istiyorsanız, vücuttan ne kadar amfetamin çıktığını bilmelisiniz. Sevdiklerini veya kendilerini amfetamin bağımlılığından kurtarmak isteyenler için temel kural, zamanında narkologlardan yardım istemektir. Doktorlar, ilacın bozunma ürünlerinin vücudunu temizlemeye, psikoterapi seansları düzenlemeye ve gerekirse kodlama yapmaya yardımcı olacaktır.
AMFETAMİNLER BAĞIMLILIK YAPAR MI?
Amfetamin, bağımlılık etkisi yaratan ve renksiz bir maddedir. Halk arasında met ve kristal gibi isimlerle anılmaktadır. Renksiz ve kokusuz olan bu madde uzun süreli kullanımlarda ciddi zararlara yol açabilmektedir.
AMFETAMİN ZARARLARI NEDİR?
Amfetamin, günümüzde dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu adı verilen hastalıkta kullanılan en etkin ilaçlardan biridir.
Amfetamin ve türevlerinin kullanımı, kişide çok ciddi fiziksel ve ruhsal hastalıklara yol açar. Kısa dönemde görülen etkilere ek olarak "met ağzı" denilen ileri derecede diş çürümeleri, ağız içi ve dışı yaralar, ağızda kötü koku oluşumu ve deri iltihapları görülür
AMFETAMİN BAĞIMLILIĞI NEDİR?
Amfetamin fiziksel ve psikolojik olarak bağımlılık yapar. Güçlü bir psikostimülan görevi görür: enerji ve güç dalgalanmasına, öfori ve neşe hissine neden olur. Tüm dünyanın güzel olduğu ve her şeyin sizin omuzlarınızda olduğu gibi yanlış bir etki var.
Bu madde kas tonusunu arttırır, duyuları uyarır ve büyük miktarda enerji üretir. Sonuç olarak, güçte bir artış var, uyumak ve yemek yemek istemiyor. Bu durumu tekrar hissetme isteği nedeniyle kişi psikolojik olarak bağımlı hale gelir. Amfetamin metabolizmanın sabit bir parçası haline geldiğinde fiziksel bağımlılık oluşur.
Kullanımı bir kişiyi daha verimli hale getirir, yorgunluğu tamamen giderir, ruh halini önemli ölçüde iyileştirir. Bu ilacın etkisi altında, vücut çok daha enerjik hisseder ve ruh hali gözle görülür şekilde daha mutlu olur. Uyuşturucu etkisi altındaki bir kişi yeme, içme, dinlenme ihtiyacı hissetmez. Hiperaktif ve girişken olur. Metamfetamin, amfetaminin ısıl işlemiyle üretilen kimyasal bir ilaçtır.
AMFETAMİN BAĞIMLILARININ NE KADAR YAŞADIĞINI BİLMEK İSTER MİSİNİZ?
Bu sorunun cevabı ilacın formuna değil, kullanım süresine bağlıdır. Amfetamin tozunun vücudu tabletlerden veya enjeksiyonlardan daha yavaş kötüleştirdiğine inanmak yanlıştır. Bunların hepsi aynı zehirin çeşitleridir. Basitçe toz halinde, mukoza zarı tarafından daha hızlı emilir ve beyne bir anda girer. İlacın etkisi dakikalar içinde ortaya çıkar.
AMFETAMİN VUCUDA NE YAPAR?
Amfetamin (alfa-metil-fenetilamin) narkolepsi ve dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu dahil çeşitli bozuklukların tedavisinde, kilo kontrolünde, iştah azaltıcı olarak kullanılan sentetik bir uyarıcıdır (stimülan). Özellikle DEHB tedavisinde ilaç olarak yaygın kullanımları sebebiyle rahatlıkla elde edilebilir
AMFETAMİN NEREDEN GELİR?
Amfetaminler, Çin ve Moğolistan'a özgü bir bitki olan Ephedra'dan (Ephedra sinica) türetilmiştir. ... Bitki, doğal alkaloidler olan efedrin, psödoefedrin veya insanlarda fizyolojik bir tepkiye neden olan azotlu organik bileşikler içerir. Bu kimyasallar, amfetaminlerin oluşturulduğu temeldir.