Amazon ormanlarında kaybolmuştu! Survivor Acosta hayatta kalmak için bakın ne yapmış...

Amazon ormanlarında 25 Ocak'ta 4 arkadaşıyla ava çıkan ve kaybolan Jhonattan Acosta, bir ay boyunca solucan yiyip, botunda biriktirdiği yağmur suyunu içerek hayatta kaldı.

Bolivya'nın kuzeyinde Amazon ormanlarında 25 Ocak'ta 4 arkadaşıyla ava çıkan Jhonattan Acosta (30), arkadaşlarının yanından ayrılmasının ardından kayboldu. Acosta, kaybolmasından 31 gün sonra kendisini arayan 4 yerel sakin tarafından sağ olarak bulundu. Acosta, hayatta kalmak için solucan ve yabani meyveleri yediğini, kendi idrarını ve yağmur suyunu botuyla biriktirerek içtiğini ifade etti.

Kaybolduğu sürede 17 kilo veren ve ayak bileği çıkan Acosta, jaguar da dahil olmak üzere vahşi hayvanlarla karşılaştığını da anlattı. Hayatta kaldığı sürenin doğrulanması halinde Acosta, Amazon'da tek başına en uzun süre yalnız kalanlardan biri olarak tarihe geçecek.

JUNGLE FİLMİNE KONU OLMUŞTU

İsrailli Yossi Ghinsberg, 1981'de Amazon ormanlarında 3 hafta tek başına hayatta kalmış, Ghinsberg'in hikayesi Jungle adlı filme ilham kaynağı olmuştu.

Brezilya'da pilot Antonio Sena, 2021'de kazayla iniş yaptıktan sonra Amazon ormanlarında 38 gün boyunca tek başına hayatta kalmıştı. 2022'de ise 7 ve 9 yaşındaki iki erkek kardeş, Brezilya'da Amazon ormanlarında kaybolmasının ardından 25 gün sonra sağ bulunmuştu.