Amazon ormanlarına Leonardo DiCaprio ve Jeff Bezos'tan 200 milyon dolarlık yatırım

Oscar'lı aktör Leonardo DiCaprio, milyarder Jeff Bezos ile 200 milyon dolarlık çevre yatırımı yaptı. İkili, Amazon'daki ormansızlaşmaya karşı mücadeleye yardımcı olacak.

Oscar ödüllü aktör Leonardo DiCaprio ile Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, 'Brezilya'nın korunan alanlarının ve yerli bölgelerinin genişletilmesini ve yönetimini destekleyecek' mücadeleye 200 milyon dolar verdi. Variety'nin haberine göre yatırılan para, Brezilya'ya yardım etmek ve Amazon'daki ormansızlaşmaya karşı mücadeleye yardımcı olmak için kullanılacak.

DiCaprio, "Brezilya'nın gezegendeki vahşi yaşam için en önemli yerlerden biri olan Amazon'u korumaya yönelik iddialı hedeflerinden ilham alıyoruz ve Gezegenimizi Koruma mücadelesi aracılığıyla bu çabaları destekleyebildiğimiz için çok heyecanlıyız" dedi.

Hareketin amacı, sıfır ormansızlaşma sözü vererek Amazon yağmur ormanlarının daha fazla yok edilmesini önlemek. Bu, Amazon'daki 145 milyon dönümlük kamu arazisinin korunmasını, mevcut korunan alanların yönetiminin iyileştirilmesini ve yerli toplulukların haklarının korunmasını içeriyor.