Altın yatırımcıları dikkat: 'Ne olursa olsun' diyerek uyardı: Bugün her şey değişebilir...

Yeni haftaya yükselişle başlayan altın fiyatlarında yön bugün ABD'den gelecek kritik veri sonrası şekillenecek. Altın yatırımcıları, altın fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Haftanın üçüncü işlem gününe 1275 liradan açılan gram altında hareketlilik devam ediyor. ABD'deki kritik enflasyon verisi altın fiyatlarında yönü belirleyecek. İşte güncel altın fiyatları...

ABD'deki enflasyon verilerinin açıklanmasına saatler kala, altın fiyatlarındaki yukarı yönlü hareketlilik son dakika itibarı ile devam diyor. Altın, ons başına 2.030 dolar civarında istikrar kazandı. Uzmanlar, dolar bozup altın almak, altın bozup euro almak gibi işlere kalkışılmaması konusunda yatırımcıları uyardı. Peki Altın fiyatları ne olacak? Gram altın düşecek mi yükselecek mi? Altın almak için doğru zaman mı? İşte 10 Mayıs Çarşamba güncel altın fiyatları...

Twitter hesabından paylaşım yapan Şatıroğlu, bugün ABD'de enflasyonun açıklanacağını belirtip "Enflasyon 5'e düşmüştü ve değişmesi beklenmiyor." ifadesini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası'nın pozitif reel faiz verdiğini belirten Şatıroğlu, "Temmuz verisinden itibaren baz etkisiyle de enflasyonun hızlı düşmesini bekliyorum. Eylül ayında faiz indirimi beklentileri artmaya başlayacaktır." dedi.

ALTIN ALIP SATACAKLAR DİKKAT

Altın fiyatları ile ilgili uyarıda bulunan ünlü analist Tunç Şatıroğu, altın ve dolar alacak kişilerin alış satış makasına dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

Ünlü analist açıklamasında "'Bu hafta fiyatlar ne olursa olsun altınınızı veya dövizinizi mecbur kalmadıkça bozmayın, bekleyin. Dolar bozup altın almak, altın bozup euro almak gibi işlere kalkışmayın. Alış ve satış arasındaki marj sermayenizi yer bitirir." ifadelerine yer verdi.

10 MAYIS ÇARŞAMBA GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Gram Altın: 1.274 TL

Çeyrek Altın: 2.274TL

Yarım Altın: 4.563 TL

Tam Altın: 9.081,36 TL

Cumhuriyet Altını: 8.901 TL

ONS altın 2.030 dolar