Altın gurusu olarak bilinen Mert Başaran'dan ezber bozacak uyarı! Bu seviyede olan kaybetmez

Altın fiyatlarında özellikle son bir haftadır bomba gelişmeler yaşanıyor ve uzman isimlerden yeni tahminler peşi sıra geliyor. Altında Nisan ayının sonunda başlayan hareketlilik herkesi şaşırtmaya devam ediyor. FED'in faizi 50 baz puan artırmasının hemen ardından piyasalardaki son gelişmeler ve özellikle altın fiyatları mercek altına alındı. Uzmanlardan fiyatların gelecek günlerdeki seyri hakkında yeni tahminler gelmeye devam ediyor. Emlak ve Yatırım Uzmanı Mert Başaran fiyatlardaki son durumu değerlendirdi.

Altın gurusu olarak bilinen Mert Başaran'dan ezber bozacak uyarı! Bu seviyede olan kaybetmez. Güvenli liman olarak sık tercih edilen altın fiyatlarında dalgalanmalar sürüyor. Bu hafta FED'in faiz kararının açıklamasının ardından fiyatlarda dalgalı bir seyir görülürken uzmanlardan yeni yorumlar gelmeye başladı. Bu hafta 888 TL seviyelerine kadar düşen gram altın şu sıralar 913 TL seviyelerinde yer alıyor. Uzmanlar ise özellikle Haziran ayında fiyatlarda önemli gelişmeler yaşanacağını ifade ediyor.

"KISA SÜRELİ DÜŞÜŞLERLE PANİK OLMAYIN"

Emlak ve Yatırım Uzmanı Mert Başaran sosyal medya hesabından "Altın dünyanın en güzel HEDGE yani risk azaltma mekanizmasına sahiptir. Dolarla ters korelasyonu vardır. Yani dolar düşerken kendini korur hemen yükselir. Dolar çıkarken ise düşer. Kısa vadede anlık düşüş ve çıkışlar ile panik olmayanlar uzun vadede parasını enflasyondan korur.

"EN GÜVENLİ LİMANDIR"

Altın uzun vadede dolar bazı yıllık %8-10 arası getiri getirir ve en güvenli limandır! Burada dikkat edilmesi gereken trendin diplerinde ve sakinken ve düşükken sürekli toplamaktır! Dünyadaki merkez bankalarının yaptığı gibi!

Son dönemde dolar endeksi 104'lere kadar çıktı. Bundan dolayı ons kanal desteğine kadar geldi. Fakat bu sürede yukarıdaki hedge sisteminden dolayı gram altın 900'lerde yatayda seyretti.

Gramda bu rakamlar hem ons durumu hem doların durumundan dolayı çok güzel ve güvenli noktalar, uzun vade için buralardan toplamaya devam" paylaşımını yaptı.

Fed kararına altından ilk tepki! Hareketlilik başladı

Altın neden düşüyor? 9 Mayıs altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? İşte uzman yorumları