Altın fiyatlarından sağlam ters köşe! 980 TL'ye kadar düştü! Ortalık resmen alev alev

Altın fiyatlarında dün akşam yaşanan sert düşüş sonrası gözler son duruma çevrildi. Aralık ayından itibaren ilk kez geçtiğimiz haftalarda 1.000 TL üzerini gören ve bir süredir 1.030 TL seviyelerinde gezinen gram altın 980 TL'ye kadar düştü. Özellikle bu akşam itibariyle yaşanan sert düşüş sonrası uzman yorumları merak edilmeye başlandı. Büyük ve küçük ölçekteki yatırımcılar ani düşüşün hemen ardından para ve piyasa uzmanları tarafından yapılan yorumlara odaklandı.

Akşam saatlerinden itibaren döviz kurları ve altın fiyatlarında yaşanan düşüş sonrası, büyük ve küçük ölçekte yatırımı olan kişiler piyasalarla ilgili yapılan uzman yorumlarına odaklandı. Özellikle gram altın fiyatının 970-980 TL bantlarına kadar düşmesinin hemen ardından piyasalardaki gelişmeler merak konusu oldu. Bu bağlamda fiyatlar hakkında yapılan uzman yorumları milyonların gündemindeki yerini aldı.

TARİHİ SEVİYE UYARISI GELDİ!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ons altının bir süre 1.800-1.900 dolar aralığında hareket ettikten sonra Haziran sonrasında merkez bankalarının yapacağı faiz artışlarının da etkisiyle onsun 1.950 doların üzerine çıkmasının sürpriz olmayacağını söyledi.

YIL SONU EN AZ...

Silver Bullion Pte'nin kurucusu Gregor Gregersen, yıl sonuna kadar ons altının 2.000 dolar ve ons gümüşün 26 dolar olacağını sözlerine eklerken beklenmedik gerilim olması durumunda bu seviyeleri de aşabileceğini söyledi.

3 ANALİSTTEN YIL SONU BOMBA FİYAT TAHMİNİ

Altın fiyatlarına yönelik yeni tahminler geliyor. 3 uzman isim yeni tahminlerde bulundu.

James Steel, altın fiyatlarının yılın ikinci yarısında 1.800 doların altına düşeceğini tahmin etti.

Suki Cooper, dördüncü çeyrekte altın fiyatının 1.750 dolara düşeceğini tahmin ettiğini söyledi.

Rhona O'Connell da altında daha düşük fiyatlar öngörüyor. Bununla birlikte 1.800 doların altındaki herhangi bir düşüşün güçlü alım sinyalleri üretebileceğini ifade etti.

POWELL'DAN RESESYON AÇIKLAMASI GELDİ!

Fed Başkanı Powell, ABD'de olası bir resesyonun görülebileceğini söylerken, ekonomide yumuşak inişi başarmanın zorlu olacağını belirtti. Powell resesyon ihtimalinin olduğunu ancak bunu istemediklerini açıkladı.