Altın fiyatları fırladı! Gram altında yükseliş kalıcı olacak mı? Son 5 haftanın zirvesinde...

Altın fiyatlarındaki yükseliş kalıcı olacak mı? Altın fiyatları için kritik seviyeler nedir? Altın yatırımı için doğru zaman mı? Güncel altın fiyatları nedir? sorularına yanıt arayan küçük ve orta ölçekli yatırımcılar altın fiyatlarındaki son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Yatırımcılar piyasalardaki gelişmeleri ve altın fiyatlarına ilişkin tahminleri araştırırken Wall Street'deki analistlerden yeni bir değerlendirme geldi. Yapılan ankette 13 katılımcı analistin çoğu, bu hafta için altın fiyat beklentileri sorulduğunda, tahminlerinin yükseliş yönünde olduğunu bildirdi.

Altın fiyatları son beş haftanın zirvesini gördü. Haftanın ilk gününe değer kazanarak başlayan gram altın son dakika itibarı ile 937 lira seviyelerinden işlem görüyor. Peki Altın fiyatlarındaki yükseliş kalıcı olacak mı? Altın fiyatları için kritik seviyeler nedir? Altın yatırımı için doğru zaman mı? Güncel altın fiyatları nedir? Wall Street'deki analistler, bu hafta için altın fiyat beklentileri sorulduğunda, tahminlerinin yükseliş yönünde olduğunu bildirdi. İşte 18 Nisan Pazartesi güncel altın fiyatları...

ALTIN FİYATLARI İÇİN KRİTİK SEVİYELER

Analistler, küresel bazda bu gelişmelerle güçlenmeye devam eden risk algısının pay piyasalarında baskıyı artırdığını kaydederek, yatırımcıların adımlarını temkinli atmasında fayda olduğunu bildirdi. Altın fiyatlarında 1975 - 1980 doları koruması, sonraki hamleleri için önemli. Çünkü bu seviyelerin üzerindeki fiyatlamalarda direnç seviyeleri olarak sırasıyla 2 bin 15 ve 2 bin 49 dolar izlenecek. Aşağı hareketlerde ise 1952 dolar önemli bir destek olarak görülüyor.

WALL STREET'TEN ALTIN TAHMİNİ

Yatırımcılar piyasalardaki gelişmeleri ve altın fiyatlarına ilişkin tahminleri araştırırken Wall Street'deki analistlerden yeni bir değerlendirme geldi. Yapılan ankette 13 katılımcı analistin çoğu, bu hafta için altın fiyat beklentileri sorulduğunda, tahminlerinin yükseliş yönünde olduğunu bildirdi. Analistlerin yüzde 46'sı daha yüksek seviyeler öngörürken, 31'lik kesim ise daha büyük bir geri çekilme öngörerek düşüş eğilimindeydi. Ankete katılan analistlerin yüzde 23'ü ise çekimser kaldı.

Yapılan yatırımcı anketine göre ise, 1254 katılımcı perakende yatırımcıdan yüzde 72'si daha yüksek fiyatlar bekliyor. Katılımcıların yüzde 16'sı düşüş eğilimi beklentisindeyken, yüzde 12'si ise çekimser göründü. Bu, 19 Kasım'dan bu yana en yüksek perakende katılımı oldu.

Birçok analist, altının ons başına 1980 dolar seviyesini geçtikten sonra kaydettiği teknik ilerlemeye işaret ederek, bunun metale olan güçlü ilginin bir işareti olduğunu ve fiyatları yükseltmeye devam edeceğini belirtti.

"ALTIN SATMAYACAĞIZ, HATTA DAHA FAZLA EKLEMEK İSTİYORUZ"

Konuya ilişkin konuşan SIA Wealth Management baş piyasa stratejisti Colin Cieszynski verdiği röportajda, "Altın konusunda tarafsızım. Teknik olarak bir yükselişte ancak önümüzdeki birkaç gün içinde bu kadar çok tatille, ticaret genel olarak sessiz olabilir ve 2 bin dolara yakın bir duraklama zamanı gelebilir" dedi.

Adrian Day Asset Management başkanı Adrian Day ise şunları kaydetti:

"Bu hafta bir geri çekilme görebiliriz ancak altının yüksek enflasyona, merkez bankalarının seçeneklerinin tükenmesine ve Ukrayna'daki kötüleşen duruma tepki olarak tekrar yükselmeden önce sadece geçici. ABD'deki enflasyon rakamının yüksekliği, bazı yatırımcıların Fed'in aslında anlamlı bir şekilde sıkılaştırılacağını düşünmesine neden oluyor. Ama aslında, Fed'in nihai geri çekilmesini altın için daha da yükselişe geçirecek. Bu yüzden kesinlikle satmayacağız ve eklemek istiyoruz."

18 NİSAN PAZARTESİ GÜNCEL ALTIN FİYATLARI NEDİR?

Ons altın 1.989 dolar'ı, gram altın 936 lirayı gördü.

Altının gram fiyatı 936 liradan alıcı buluyor.

Çeyrek altın 1.516 liradan Cumhuriyet altını da 6.241 liradan satılıyor.

Altının onsu ise şu sıralarda 1.989 dolar seviyesinde seyrediyor.

TOGG'dan heyecanlandıran paylaşım! Yüzde 92'si tamamlandı

Emekli ve memura müjde! Maaşlar artacak

Tüm çalışanları ilgilendiriyor! Tazminat hesabı ve yemek ücreti...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda 18 yönetmelikte değişiklik: Artık imza sirküleri aranmayacak