Alkollü sürücü ilk duruşmada serbest

İstanbul Kartal'da 3 ay önce Enver Ocaklı'nın otomobiliyle çarptığı motosikletli Cengiz Şen hayatını kaybetti. Kaza anında alkollü olduğu saptanan ve 8'de 8 oranında kusurlu bulunan tutuklu sürücü, ilk duruşmada tahliye edildi. Acılı aile mahkeme kararına isyan etti.

DHA

İstanbul Kartal'da 18 Eylül'de Enver Ocaklı'nın idaresindeki otomobil, Cengiz Şen'in kullandığı motosiklete çarptı. Ağır yaralanan Şen, 13 günlük yaşam savaşını kaybetti. Kazadan 6.5 saat sonra Ocaklı'dan alınabilen kan numunesinde alkol oranı 0.64 promil çıktı. Alkolün bir saatte 0.15 oranında vücuttaki etkisini kaybettiği belirtilen iddianamede sanığın olay anında 1.54 promil alkollü sayılacağı öne sürüldü.

KUSURLU SÜRÜCÜYE TAHLİYE

Asli kusurlu bulunan sanık için savcılık, 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istedi. İddianameyi kabul eden Anadolu 34. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada tutuklu sanık Ender Ocaklı'nın adli kontrolle tahliye olduğu öğrenildi.

Emel Şen, sanığın serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

EHLİYETİ DE YOKTU!

Cengiz Şen'in eşi Emel Şen, sanığın ehliyetine daha önce alkollü araç kullanmaktan el konulduğunu belirterek mahkeme kararına tepki gösterdi: "Eşimin sıfır kusurlu olduğunu, sanığın 8'de 8 kusurlu olduğunu, daha önceden alkolden ehliyetini kaptırmış olduğunu öğrendik. Sanık saatli bir bomba gibi şu an dolaşıyor. Yine ehliyetsiz ve alkollü araç kullanıp bir başkasının canını yakabilir."