ALES ne zaman, saat kaçta, kaç dakika? ALES/1 giriş belgesi indirme sayfası! Tıkla indir!

ALES: Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları sağlayan sınavdır. Peki, ALES ne zaman, saat kaçta, kaç dakika? ALES/1 giriş belgesi indirme sayfası...

ALES/1 giriş belgesi indirme sayfası yoğun ilgi görüyor. ÖSYM takvimine göre bu hafta sonu uygulanacak sınav ile ilgili aramalar da artışa geçti. Sınava katılacak adaylar sınavın cumartesi mi yoksa pazar günü mü olduğunu ve saat kaçta başlayacağını sorguluyor.Peki, ALES ne zaman, saat kaçta, kaç dakika?

ALES/1 GİRİŞ BELGESİ İNDİRME SAYFASI

21 Nisan 2024 tarihinde uygulanacak olan 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (2024-ALES/1) başvuran adayları sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi'ni, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle edinebilecektir.

ALES NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, KAÇ DAKİKA?

ALES, 21 Nisan 2024 Pazar günü uygulanacak.

Sınav saat 10:15'te başlayacak. Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

Sınab 150 dakika sürecek.