ALES BAŞVURU | ALES başvuru bitti mi? ALES geç başvuru ne zaman?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ÖSYM tarafından senede 3 kez düzenleniyor. 2024 sınav takvimine göre ilk iki sınav gerçekleştirildi. ALES 3 için geri sayım başladı. Peki, 1 Ekim 2024 tarihinde başlayan ALES başvuruları bitti mi? ALES geç başvuru ne zaman?

ALES 3 sınavı için başvurular başladı. ÖSYM tarafından yürütülen ALES, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları sağlayan sınav sistemi oluyor. Yılın 3. ve son oturumuna katılmak isteyen adaylar başvuru ve sınav tarihlerini araştırıyor. Peki, ALES başvuru bitti mi? ALES geç başvuru ne zaman?

ALES 3 BAŞVURU EKRANI

ALES 3 BAŞVURUSU NE ZAMAN ALINACAK?

2024 ALES 3 başvuruları 1 Ekim 2024 tarihinde başladı, (bugün) 9 Ekim 2024 tarihinde sona erecek.

Bu tarihlerde başvuru yapamayan adaylar geç başvuru fırsatından faydalanabilecek. Takvime göre, geç başvurular 16 Ekim 2024 tarihinde kabul edilecek.

ALES 3 NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM takvimine göre ALES 3 sınavı 17 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

ÖDEME YERLERİ

Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç);Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç);QNB Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve mobil bankacılık (KKTC'den başvuracak adaylar hariç);Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç);Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç);İş Bankası'nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı; Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.);ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 ALES 3 sonuçları 6 Aralık 2024 tarihinde açıklanacak.