Aklınıza gelen tüm sosyal medya uygulamalarını unutun… Tüm zamanların kullanıcı rekorunu o kırdı!

Yapay zeka uygulaması ChatGPT, ocak ayının sonunda aylık 100 milyon aktif kullanıcıya ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdı. ChatGPT; Instagram, Spotify, TikTok gibi sosyal medya devlerini geride bırakarak zirveye yerleşti.

CNN Türk

İsviçre bankacılık devi UBS'nin yayımladığı bir rapor, sosyal medya kullanıcılarını adeta şoka uğrattı. Yapay zeka uygulaması ChatGPT, dünyanın en popüler uygulamaları olan Instagram, Spotify, TikTok gibi sosyal medya devlerini geride bırakarak bir ayda tam 100 milyon aktif kullanıcıya ulaştı.

Rapora göre ChatGPT, aylık aktif kullanıcı sayısını, yaklaşık 57 milyona ulaştığı Aralık ayından bu yana ikiye katladı. Uygulama ayrıca, önceki ay yaklaşık altı milyon tekil görüntülemeye kıyasla, Ocak ayı sonunda günlük ortalama 13 milyon tekil ziyaretçiye ulaştı.

TİKTOK, INSTAGRAM VE SPOTİFY'I GERİDE BIRAKTI

Uygulama, aynı sayıda kullanıcıya ulaşması dokuz ay süren TikTok ve iki buçuk yıl süren Instagram gibi büyük uygulamaların büyüme hızlarını geride bıraktı.

UBS analistleri, "Önümüzdeki yirmi yıl içinde internet mecrasında, başka bir internet uygulamasında böyle bir hızlı atılım göremeyiz." dedi.

Analistler, "Bu hızda ölçeklenen bir uygulama hatırlayamıyoruz." diyerek de ekledi.

CHATGPT PARALI MI OLACAK?

Konuyla ilgili olarak OpenAI'dan açıklama geldi. Kısa sürede büyük ilgi gören ChatGPT yapay zeka robotunun oluşturucu şirketi OpenAI, aylık 20 dolar karşılığında ChatGPT Plus uygulamasını getireceğini duyurdu. ChatGPT Plus sayesinde kullanıcılar ne kadar yoğunluk olursa olsun uygulamaya öncelikli giriş hakkına sahip olacaklar.