Akıllı telefonlarda IMEI kaydı tuzağı! Paranızı dolandırıcılara kaptırmayın!

Akıllı telefon alacakları IMEI kaydı vaadiyle dolandıran birçok sahte firma vatandaşları mağdur ediyor. Özellikle iPhone kullanıcılarının yurt dışından getirdiği ürünlerde yaptırması gereken pasaport kaydı olmadığı taktirde telefonlar kapanıyor. Kullanıcılar da bu IMEI kaydını farklı şirketler üzerinden gerçekleştirmeye çalışıyor.

Bilindiği üzere akıllı telefonlarda yeni bir dönem IMEI dönemi başladı. Yurt dışından getirilen telefonların IMEI kaydı yaptırması gerekiyor ve bu işlemi yapmayan kişilerin telefonları kullanılmaz hale geliyor. Piyasada da IMEI kaydı yaptıracağını vadeden yüzlerce dolandırıcı firma ve kişi bulunuyor.

Sosyal medyada ortaya çıkan bazı sayfalar belirli bir ücret karşılığı IMEI kaydı yapabileceğini iddia ediyor. Çaresiz kalan ve inanan kullanıcılar da bu tuzağa düşmekten kurtulamıyor

IMEI KAYDI DUZAĞINA DİKKAT!

ShiftDelete'in haberine göre; bu sayfalardan birisi kendisini "Türkiye'de BTK ile çalışan tek kurum!" olarak lanse ediyor ve ödeme yapmanız sonrasında telefonunuzun kullanıma açılması için IMEI numaranızı iletmenizin yeterli olduğunu söylüyor. BTK'nın ödemeleri peşin olarak istediğini gerekçe gösteriyorlar.

Buraya kadar süreç normal gibi görünebilir, ancak sayfayı detaylı bir şekilde incelediğimizde "Sizin adınıza Kıbrıs'a giriş çıkış yapıyor ve tüm süreci biz kontrol ediyoruz" ifadelerini görüyoruz. Böyle bir şeyin hem mümkün olmadığını hem de çok ciddi bir suç olduğunu söylemeye bile gerek yok.

e-Devlet üzerinden ulaşılabilen IMEI kayıt sayfasını "Öğeyi Denetle" yöntemi ile değiştiren dolandırıcılar, sınırsız kayıt yapabildiklerine dair sayfalar oluşturmuş olsa da, bazı kelimeleri yanlış yazmalarının yanı sıra önemli açıklamalarda emoji kullanıyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi size bir IBAN veriyorlar ve kendi hesaplarına parayı gönderiyorsunuz. Bu tarz dolandırıcılık yöntemlerine itibar etmemeniz konusunda sizleri bir kez daha uyarmak isteriz.