Akıllı telefon ömrünü uzatacak 5 faydalı yöntem

Teknolojinin gelişmesiyle beraber hayatımıza giren akıllı telefonlar günün ortalama 4-5 saatinde aktif olarak kullanılıyor. İş, sosyal hayat ve birçok alanda kullanılan akıllı telefonların belki de en problemli tarafları pil ömürlerinin kısa olması ve çabuk bitmesi oluyor. İşte akıllı telefon sağlınızı koruyacak 5 faydalı yöntem...

Akıllı telefonların hayatın olmazsa olmazı haline geldiği ve yaşantının vazgeçilmez bir parçası olduğu bir gerçek. İş dünyasından sosyal çevreye kadar hemen hemen tüm iletişimin sağlanmasında temel araç olan akıllı telefonların ömrü de kullanıma bağlı olarak değişebiliyor.

Akıllı telefonların pil sağlıkları azaldıkça performans kayıplarına da neden olabiliyor. Ortalama iki ila üç yıl arasında kullanılan akıllı telefonlarda en yüksek verimi almak ve pil sağlığını korumak aslında çok basit. Sizler için sıraladığımız 5 madde ile akıllı telefon sağlığını koruyabilirsiniz.

ISIYA DİKKAT EDİN

Telefon bataryalarının belki de en büyük düşmanı ısıdır. Telefonunuzu ılıman bir bölgede tutmak çok önemlidir çünkü lityum iyon pillerin en büyük düşmanı ısı. Telefonunuzu oda sıcaklığına yakın tutmak önemli.

ISLANMASINI ENGELLEYİN

Su ve cep telefonunun bir arada olmasının iyi olmadığını artık herkes biliyor. Pek çok cep telefonunun belirli bir seviyeye kadar sıvı toleransı olsa da telefonu bir kılıfla korumak, yağmurlu havalarda dışarıdayken ıslanacak şekilde kullanmamak, masada dururken üstüne dökülebilecek sıvılardan korumak önemli.

PİL SAĞLIĞINA ÖNEM VERİN

Genel olarak telefonla ilgili sorunların başında telefon bataryası geliyor. İyi bir pil ömrüne sahip bir telefon satın almak faydalı bir ilk adım, ancak pilinizi nasıl sağlıklı tutacağınızı da bilmeniz gerekir. Telefonunuzun pil sağlığını korumak, ömrünü uzatacaktır.

UYGULAMA VE SİSTEM GÜNCELLEMELERİNİ İHMAL ETMEYİN

Hem iPhone'larda hem de Android cihazlarda, telefonunuz sizden uygulama ve sistem güncellemelerini indirmenizi ve yüklemenizi isteyecektir. Sisteminizi güncel tutmak, telefonunuzun en yüksek kapasitede çalışmasını sağlamak için güvenlik özellikleri, hata düzeltmeleri ve daha fazlasını uygular. Bunları indirmemeyi seçerseniz, yalnızca virüs kapma riskiniz artmayacak, aynı zamanda akıllı telefonunuz daha yavaş çalışmaya başlayacaktır.

KULLANILMAYAN UYGULAMALARI SİLİN

Telefonunuza ne kadar çok şey yüklerseniz, o kadar yavaşlar. Telefonunuzda hâlâ kullanmadığınız birkaç uygulama varsa, yer açmak ve cihazınızın bunları güncellemesini veya arka planda çalışmasını durdurmak için bunları silmelisiniz.