Akılalmaz olay! İnternetten ''koronavirüs'' satarken yakalandı

Hollanda'da, internetten müşterilerine kendilerine yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulaştırabilecekleri bir ürün sattığı iddia edilen kişi tutuklandı.

Hollanda Mali Bilgi ve Soruşturma Servisi (Fiod), internet üzerinden 'koronavirüs' sattığı iddia edilen web sitesinin sahibinin tutuklandığını açıkladı.

HaberTürk'ün Telegraaf'tan aktardığı habere göre, yetkililer müşterilerin koronavirüsü kendi kendine bir tüp sayesinde bulaştırabileceği 'jaikwilcorona.nl' adlı bir web sitesi olduğunu keşfetti. Kısa süre sonra web sitesiyle ilişkili bir adam tutuklandı.

Söz konusu web sitesinde, alıcının kendisine Kovid-19 bulaştırabileceği sözde 'koronavirüs kiti' 33.50 Euro'ya satılıyor ve kasıtlı bulaş için gereken her şeyin posta yoluyla teslim edileceği iddia ediliyordu. Satıcı bu şekilde insanların aşı olmadan ve kendi kendine antikor üreterek gece hayatına yeniden erişebileceklerini iddia ediyordu.

Hollanda Mali Bilgi ve Soruşturma Servisi (Fiod), tutuklanan kişinin dolandırıcılık suçlamasıyla yargılanacağını belirtti.