AK Parti'nin teklifi nihayet hayata geçirildi… 1803 minibüs, 322 dolmuş taksiye dönüştürüldü

17 Haziran 2022'de Taksi krizinin çözümü için AK Parti grubu, İBB yönetimine “Bin minibüsü daha acilen taksiye çevirin.” önerisinde bulunmuştu. AK Parti grubunun gayretleri netice verdi ve İstanbulluların bir sorunu daha çözüldü. İmamoğlu ise aylardır görmezden geldiği AK Parti'nin teklifini hayata geçirirken, ''İstanbul'un taksi sorununu çözmek için attığımız adım sonuç verdi. İhtiyaç fazlası 1803 minibüs ve 322 dolmuşun taksiye dönüştürülmesi UKOME'de onaylandı. İstanbul'un ihtiyaç duyduğu sayıda taksi için mücadele devam edecek. Yeni taksiler hayırlı olsun.” ifadeleriyle AK Parti'nin projesini sahiplenen bir açıklamada bulundu.

İstanbulluların bir sorunu daha İBB'deki AK Parti grubunun çabasıyla çözüme ulaştı. İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, 17 Haziran'da yaptığı açıklamada, "Hem minibüsçülerimizi hem de minibüs esnafımızı rahatlatacak, onlara da farklı bir ufuk açacak hem de taksi esnafımızın niteliğini artırması anlamında katkı sunacak tarihi teklifimizi yapıyoruz." diyerek İstanbulluların en büyük sorunlarından birisi olan Taksi krizinin çözümü için İBB yönetimine AK Parti grubunun teklifini sunmuştu.

AK Parti grubunun "İhtiyaç fazlası minibüs ve dolmuşların taksiye çevrilmesi teklifi" kabul edildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, aylardır görmezden geldiği AK Parti'nin teklifini hayata geçirirken, "İstanbul'un taksi sorununu çözmek için attığımız adım sonuç verdi. İhtiyaç fazlası 1803 minibüs ve 322 dolmuşun taksiye dönüştürülmesi UKOME'de onaylandı. İstanbul'un ihtiyaç duyduğu sayıda taksi için mücadele devam edecek. Yeni taksiler hayırlı olsun." ifadelerini kullanarak AK Parti'nin projesini sahiplenmeye çalıştı.

Göksu, 22 Haziran'da yaptığı basın açıklamasında konuyla ilgili olarak şunları söylemişti: Geçtiğimiz 3 ay önce rahmetli Kadir (Topbaş) abi döneminde başlayan bir proje olan bin minibüsün taksiye dönüştürülmesini yapmıştık, bin minibüs taksiye dönüştü. Şimdi İBB'ye çağrımızı yapıyoruz. Acilen bin minibüsü daha hemen taksiye çevirin. Bu konuda bizim AK Parti grubu olarak hangi alanda nerede katkı sunmamız gerekiyorsa katkı sunmaya hazırız. Bin minibüsü daha taksiye çevirin ama daha önce bin tane çevirdiğiniz gibi eski sisteme göre değil yepyeni bir tasarımla yepyeni bir yaklaşımla aplikasyonuyla iç dizaynıyla bütün yazılımlarıyla beraber İstanbul halkına hazır, hizmete sunulacak hale getiriniz.