AK Parti Yalova Belediye Başkanı adayı kim oldu? AK Parti Yalova Belediye Başkan adayı Mustafa Tutuk kimdir?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan kamuoyunun merakla beklediği AK Parti Belediye Başkan adaylarından bazılarını dün Haliç Kongre Merkezi'nde açıkladı. Yalova Belediyesi Başkan adayı da dün Başkan Erdoğan tarafından duyurulacak adaylar arasında yer aldı. ''AK Parti Yalova Belediye Başkanı adayı kim oldu?'' sorusuna yanıtı araştırılıyor. İşte detaylar...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 11'i Büyükşehir, 26 ilin başkan adaylarını açıkladı. AK Parti Yalova Belediye Başkanı adayı da açıklanan isimler arasında yerini aldı. Vatandaşlar AK Parti'nin Yalova Belediye Başkanı adayının kim olduğunu araştırıyor. Peki, AK Parti Yalova Belediye Başkanı adayı kim oldu?

AK PARTİ YALOVA BELEDİYE BAŞKANI ADAYI KİM OLDU?

AK Parti Yalova Belediye Başkanı adayı Mustafa Tutuk oldu.

AK PARTİ YALOVA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MUSTAFA TUTUK KİMDİR?

1973 Yılında Yalova'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Yalova'da bitirdi. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun olduktan sonra ikinci üniversite olarak İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Tutuk, Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurtlar sahibi ve İşletmecisidir.

3 Dönem AK Parti Yalova Merkez İlçe Başkanlığında çeşitli kademelerde görev aldı. Daha sonra 2 dönem İl Yönetimde Halkla İlişkiler ve Mali İşler Başkanlığı görevini yaptı. 2019 Mali İdareler seçiminde Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis üyesi olarak seçildi. Tutuk Evli ve 3 çocuk babasıdır.

BUGÜN AÇIKLANAN BAŞKAN ADAYLARI LİSTESİ ŞU ŞEKİLDE:

Adayları açıklanan büyükşehirler:

1- İstanbul

2.-Kocaeli

3.-Eskişehir

4.- Bursa

5.-Denizli

6.-Balıkesir

7.-Aydın

8.-Samsun

9.- Erzurum

10-Muğla

11.-Ordu

Adayları açıklanan iller:

1.Giresun

2.Elazığ

3.Edirne

4.Düzce

5.Bitlis

6.Bingöl

7.Çanakkale

8.Çankırı

9.Kastamonu

10.Rize

11.Sinop

12.Tokat

13.Yalova

14.Isparta

15.Artvin